Z novoletnega koncerta kitarskega in harmonikarskega orkestra


Glasbena šola Celje je postregla še z enim odličnim glasbenim večerom, novoletnim koncertom kitarskega orkestra pod vodstvom dirigentke Suzane Hebar Čamer in harmonikarskega orkestra pod taktirko dirigenta Dejana Kušerja.

glasbena_sola_flavta_2019_decemberOba orkestra sta z izbranim programom pred tednom dni nastopila v dvorani Narodnega doma. S kitarskim orkestrom sta se na odru predstavili solistki, flavtistka Zala Godnik (mentorica Metka Lipovšek) in čelistka Lara Lipovšek (mentor Sebastian Bertoncelj), prva z atraktivno skladbo En’tracte skladatelja Iberta, čelistka pa s priredbo skladbe Patient, za katero je aranžma napisala Urška Orešič Šantavec.

????????????????????????????????????

Kitarski orkester je svoj nastop sklenil z božično skladbo »Feliz Navidad« in gosti Martinom Jagrom in Renejem Kračunom (mentor: Dejan Podbregar) na trobenti, Antoniem Jukićem (mentor: Dejan Kušer) na harmoniki in Luko Kolarjem (mentor: Damir Korošec) na tolkalih.

glasbena_sola_harmonikasi_2019_decemberTudi mladi harmonikaši so nadaljevali v prazničnem duhu in s prijetnimi skladbami zaokrožili še en koncert v nizu novoletnih glasbenih poslastic Glasbene šole Celje.

Ob koncu sta združila moči oba orkestra, ki sta izzvenela v melodijah Avsenikove skladbe Zvezde na nebu žare.