Zaključna predstava Na krilih plesa v Plesnem forumu Celje (foto, video)

22. 06. 2018 20:00

na-krilih-plesa-48V Plesnem forumu je ta četrtek potekal zaključek 42. sezone uspešnega delovanja. Na tradicionalni zaključni produkciji z naslovom Na krilih plesa, so je v dveh delih v različnih koreografijah predstavilo 7 različnih starostnih skupin.

Vse skupine delujejo pod umetniškim in pedagoškim vodstvom Gordane Stefanovič-Erjavec. Ob 17. uri so nastopili mlajši Murenčki (3-4 leta), Čebelice (4-5 let) in Sovice (od 6-7 let), ob 19. uri pa so svoje plesno znanje pokazale starejše skupine Packa (8-9 let), Pika (10-11 let ), Frka (12-14 let) in Forum (od 15-18 let). Celjani imamo nadobudne mlade plesalce, saj se niso izkazali le na tem zaključku, ampak prejeli kar nekaj nagrad, prav tako se lahko pohvalijo s samostojnimi koreografijami. Ob koncu nastopa so vsi prejeli spričevalo Plesnega foruma.

Plesna pot jih med poletjem vodi na Lent in celo na Kitajsko

na-krilih-plesa-38Kljub vsemu zaključek še ene plesne sezone ne pomeni počitnic za plesalce Plesnega foruma Celje. Skupina Frka že naslednjo sredo, 27. junija, sodeluje na festivalu Lent v Mariboru s plesno predstavo Ena, dva, tri …

V naslednjem mesecu pa se 11 plesalk odpravlja na drug konec sveta. Na Kitajskem bodo ponovno sodelovale na mednarodnem plesnem festivalu International Youth Dance Festival, ki poteka od 20. do 27. julija v Macau. Predstavile se bodo s tremi koreografijami:

  • Moč ognja (koreografija: Goga S. Erjavec in Gea Erjavec),
  • Gasa (koreografija: Aja Zupanec) in
  • Ali si z nami? (koreografija: Kaja Janjić).

na-krilih-plesa-4Gre za enega najboljših mladinskih plesnih festivalov na svetu, ki je selektivnega značaja. Od prijavljenih plesnih skupin iz celega sveta, strokovna žirija izbere le 12 najboljših, zato so še toliko bolj počaščene in ponosne, da so jih povabili že tretjič.

V jesenskem obdobju jih čaka še sodelovanje z glasbeno šolo iz Nemčije. Mi jim želimo veliko uspešnega plesnega ustvarjanja!

Vabljeni k ogledu fotografij in video posnetka z nastopa mladih celjskih plesalcev!

T. Ž.

Video:

Fotografije:

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
296 queries in 4,884 seconds.