Zaključni koncert orkestrov Glasbene šole Celje (foto, video)


V četrtek, 23. junija, smo si lahko ogledali zaključni koncert treh orkestrov Glasbene šole Celje – Mladinskega pihalnega orkestra, Extra banda in Mladinskega simfoničnega orkestra.

Koncert bi naj bil pred Vodnim stolpom, vendar so ga zaradi napovedanega slabega vremena žal morali prestaviti v Celjski dom. Vendar se to ni niti slučajno kazalo v kaj slabši udeležbi, saj je bila dvorana nabito polna, vsi sedeži zasedeni, ljudje pa so tudi stali in poslušali mlade glasbenike.

Najprej so nastopili člani Mladinskega pihalnega orkestra, pod vodstvom Bernarda Beline, nato člani Extra banda, ki jim je dirigiral Bojan Logar, kot zadnji pa še Mladinski simfonični orkester z Matjažem Brežnikom na čelu.

Na zaključnem koncertu so vsi orkestri prikazali bolj sproščen, poljuden program, ki je tokrat ciljal bolj na počitniški čas in pa slovensko glasbo.

Za vas smo posneli videe vseh orkestrov in pa par slik. Orkestrom želimo še veliko glasbenih uspehov in pa še več tako dobrih koncertov, kot je bil včerajšnji.

f/t/v: Nuša Stamejčič