Zazvenele so pravljične harfe


V petek, 16. decembra, so v Narodni dom Celje vstopile pravljične harfe. Eden redkih tovrstnih sestavov pri nas s svojimi koncerti navdihuje že nekaj let.

Tako je tudi letošnji praznični december Orkester harf Glasbene šole Celje napolnil dvorano do zadnjega kotička in navdušil zbrane.

Orkester harf pod umetniškim vodstvom Erike Frantar, ki za orkester piše tudi aranžmaje, sodeluje z drugimi oddelki na šoli, predvsem s pevskim oddelkom in oddelkom tolkal, pridružijo pa se jim tudi nastopajoči iz drugih oddelkov.

Tako je bilo tudi tokrat, saj so se orkestru na odru pridružili solisti tenorist Matic Dokler (mentor Davor Mikulić), flavtistka Liza Tkalčec (mentorica Mirjana Brežnik) in harfistka Ana Kovačič (mentorica Erika Frantar), na tamburici Amadej Prepadnik (mentor Matjaž Brežnik), violinistka Lara Kramer (mentorica Alenka Firšt) ter sopranistka Lucija Novak (mentor Davor Mikulić).

Orkester sta spremljala tudi dijaka umetniške gimnazije David Polanc na klarinetu, Manca Maslo na kontrabasu ter sodelavec Martin Rošer na tolkalih. Pod taktirko dirigenta Matjaža Brežnika so mladi glasbeniki s čarobnim igranjem priklicali tudi Božička in pravljiče vile iz Pravljičnega mesta.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim, še posebej pa Eriki Frantar in Matjažu Brežniku.

*foto: GŠC