149 najuspešnejših dijakov na sprejemu v Narodnem domu (foto)

19. 09. 2018 14:29

Celjski Narodni dom je bil danes prizorišče tradicionalnega sprejema najuspešnejših maturantov in dijakov zaključnih letnikov poklicnih šol, kakor tudi tistih, ki so bili izjemno uspešni na mednarodnih tekmovanjih znanja oz. olimpijadah.  

sprejem_dijakov_september_2018_kolaz1V imenu Mestne občine Celje je župan Bojan Šrot čestital 149 srednješolcem. Od tega je priznanje za marljivost, vztrajnost in odličnost v šolskem letu 2017/18 prejelo 28 dijakov, ki so dosegli izjemen učni uspeh na splošni maturi. Za izjemen uspeh na poklicni maturi je priznanje prejelo 64 dijakov srednjega strokovnega ter poklicno-tehniškega izobraževanja. Med najboljšimi je tudi 24 dijakov srednjega poklicnega izobraževanja, ki so opravili zaključni izpit s pohvalo ter 33 dijakov, ki so se udeležili olimpijad in svetovnih prvenstev znanja in so dosegli odlične rezultate.

Med 33 odličnimi dijaki, ki so se udeležili olimpijad in svetovnih prvenstev znanja je dijak I. gimnazije v Celju Luka Horjak na prvi Mednarodni matematični olimpijadi IMO 2018 v Romuniji dosegel drugo mesto, kar je najboljši dosežek v samostojni Sloveniji. Na tekmovanju Romanian master of mathematics pa je prejel bronasto medaljo. David Opalič, prav tako iz I. gimnazije v Celju, je tudi letos na IMO 2018 prejel pohvalo. Oba sta v ekipnem tekmovanju na Singapur international mathematical challenge 2018 osvojila tudi srebrno medaljo. Dijak Gimnazije Celje Center Mitja Suvajac je prav tako bil uspešen na dveh mednarodnih tekmovanjih. Na fizikalnem tekmovanju Austrian Young Phisicist Tournament je dosegel 3. nagrado in ekipno 6. mesto ter tudi letos dosegel odličen rezultat na World Scolar’s Cup v Kuala Lumpurju.

sprejem_dijakov_september_2018_cestitka_dijakinji2Župan je ob tej priložnosti mladim namenil nekaj svetlih misli:

 »Danes ste tukaj zato, ker ste se posebej izkazali na maturi, zaključnem izpitu ali na tekmovanjih iz znanja. To vas danes povezuje. Vsak izmed vas pa je nekaj posebnega. Skratka je izjemen in edinstven, saj piše enkratno življenjsko zgodbo. Vaše zgodbe bodo imele še kar nekaj dejanj, saj so se komaj dobro začele, zato so možnosti skorajda neskončne. In to je tisto, kar je vaš največji kapital – široko odprta pot v prihodnost. Nekatere izmed vas sem že srečal, saj leto za letom nizate neverjetne uspehe. Vesel sem, da veselje do tega, kar imate radi in v čemer ste dobri, ne mine, temveč se razvija in vas vodi k novih zmagam.

Danes bi vam rad povedal, da sem kot župan tega mesta ponosen na vas, enako kot so ponosni tudi drugi župani iz regije, ki so danes tukaj. Ponosen sem na prav vsakega, ki mu bom segel v roko. Vesel sem, da ste izbrali eno izmed celjskih srednjih šol.

Ker sem tudi sam oče, vem, kako veseli in ponosni so danes vaši starši. Tega se z besedami pravzaprav ne da opisati. Zato tudi vsem staršem, ki ste sem pospremili svoje otroke, iskreno čestitam. Pri vzgoji otrok so žal popravni izpiti redki. Zdaj veste, da ste veliko naredili prav, četudi ste kdaj dvomili vase ter da vse skrbi in vse odrekanje niso bili zaman. Največ pa ste naredili vi sami, maturantke in maturanti, dijakinje in dijaki.

Postavili ste si visoke cilje in jih tudi dosegli. Izbrali ste težjo pot – odlični uspehi ne pridejo sami od sebe. Zahtevajo potrpežljivost, vztrajnost, delavnost, jasno zastavljene cilje in precejšnjo mero odgovornosti. To ni samoumevno za tako mladega človeka, ki se pravzaprav še išče, odkriva svet in življenje. A postavili ste trdne temelje, na katerih boste lahko zgradili čudovito prihodnost.«

sprejem_dijakov_september_2018_skupna2

Najuspešnejše maturantke in maturanti, ki so letošnjo splošno in poklicno maturo opravili zelo uspešno ter najuspešnejše dijakinje in dijaki zaključnih letnikov poklicnih šol so prejeli knjigo Alme M. Karlin Sama. Dijaki, ki so bili izjemno uspešni na mednarodnih tekmovanjih znanja so prejeli knjigo 100 znanstvenikov, ki so spremenili svet avtorja Jona Balchina. Dijaki, ki so se udeležili več tekmovanj pa so prejeli knjigo CELEIA, CILLI, CELJE avtorja Damirja Žeriča.

*foto: MOC

club1946-premium-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
143 queries in 0,730 seconds.