15 partnerjev v MCC-jevem projektu prenosa inovacij

25. 10. 2014 13:33

 

prenos inovacijCeljski mladinski center je bil ponovno uspešen na mednarodnem razpisu programa Vseživljenjsko učenje – Leonardo da Vinci – Prenos inovacij. Med leti 2013 in 2015 bo tako v konzorciju 15 partnerjev aktivno sodeloval v projektu Go&LearNET – Usposabljanje za trenerje.

Sonja Majcen, Koordinator mednarodnih programov in Info centra je na novinarski konferenci predstavila pobudo Go&LearNET, ki se osredotoča na neformalno izobraževanje in posodabljanje metodologij za usposabljanje mediatorjev (trenerjev, učiteljev in profesorjev, ravnateljev, svetovalcev za izobraževanje) ter podpira njihov neposreden stik s prevladujočo vejo gospodarstva na določenem območju z namenom prepoznavanja zmožnosti, tehnologije in inovacij podjetij ter jih vključuje v proces izobraževanja, usposabljanja in v programe usmerjanja za dijake (ki imajo posredno korist od projekta) poklicnega izobraževanja, dijake osnovnih in srednjih šol ter študente. Glavni cilj projekta je vzpostavitev kataloga študijskih obiskov v malih in srednje velikih podjetjih (MSP)« in izvajanje usposabljanja tematskih seminarjev in gospodarskih obiskov v podjetjih šestih evropskih držav z namenom povezovanja.

V Sloveniji se je tako Celjski mladinski center povezal s podjetji in sicer Nepremičninami d.o.o., Zavodom za varno igro, Ljudsko univerzo Celje, MCC Hostlom in Simbio d.o.o.. Raznolikost izbire podjetij nam omogoča, da lahko mediatorjem ponudimo različna področja povezovanja in sicer od arhitekture, urbanizma in certificiranja, do izobraževanje, okolja in turizma.

Seznam brezplačnih tematskih seminarjev je na voljo na spletnem mestu Celjskega mladinskega centra.

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 1,864 seconds.