17. Break the floor pred Citycenter Celje privabil plesalce iz 40 držav (foto)


Citycenter Celje je minuli konec tedna znova postal središče svetovne plesne scene, saj je gostil že 17. izvedbo mednarodnega plesnega tekmovanja Break the Floor. Dogodek je pritegnil številne ljubitelje hip-hopa in plesalce z vseh koncev sveta, ki so z navdušenjem spremljali izjemne nastope mladih in izkušenih breakdance plesalcev.

Tekmovanja se je udeležilo 211 plesalcev iz kar 40 držav, vključno z Avstralijo in južnoameriškimi državami. Plesalci so se pomerili v različnih disciplinah, njihove nastope pa so ocenjevali trije sodniki, ki so tudi sami izkušeni plesalci-mentorji in tekmovalci na drugih mednarodnih dogodkih. Sodniki so ocenjevali plesalce po kriterijih muzikalnosti, kreativnosti, drugačnosti, eksplozivnosti ter menjavanju nivoja plesa in kakovosti izvedbe.

Foto: David Valant

“Break the floor 2024 je še en dokaz, da je breakdance več kot le plesna zvrst – gre za živahno kulturo in umetniški izraz, ki povezuje ljudi različnih ozadij ter narodnosti. Vsekakor je za nami novo nepozabno doživetje, ki je še enkrat postavilo Celje na zemljevid svetovne plesne scene,” je po uspešno izvedenem dogodku strnil svoje misli Dejan Gregl, organizator tekmovanja, ki to vlogo opravlja že 17 let.

Gregl je ob tej priložnosti delil tudi zgodbo o začetkih tekmovanja: “Ker smo trenirali v Celjskem mladinskem centru vse od leta 1999 pa do 2006, se je na nas z idejo, da bi lahko v okviru našega društva morda lahko kaj organizirali, obrnil takratni programski vodja CMC-ja Tadej Lebič. Za to sem mu še sedaj neizmerno hvaležen, saj delamo ta dogodek že ves čas res z vsem srcem. Takrat sem začel razmišljati, kako bi dogodku sploh lahko dali ime. Ker smo ‘brejkerji’ znani, da se mečemo, kot da bomo vse polomili, sem rekel, pa naj bo tudi dogodek v tem stilu Break the floor.”

Foto: David Valant

Za konec pa je nagovoril mlade z nasvetom: “Mladim bi predvsem rad svetoval, naj se ukvarjajo z različnimi športi. Sam sem seveda velik zagovornik plesa, saj nas ples in glasba spremljata skozi vso življenje, tako na televiziji, radiu … pa tudi na različnih zabavah, porokah… ples in glasba sta povsod okoli nas.”

Fotogalerija: David Valant