24 erasmusovcev namesto Turčije odkriva Celje

31. 05. 2017 17:12

V knežjem mestu se te dni mudi 24 mladih udeležencev mednarodnega projekta Erasmus+, ki jih skupaj z njihovimi učitelji mentorji v teh dneh gosti OŠ Lava. Dekleta in fantje so prišli iz Nemčije, Turčije, Nizozemske, Portugalske ter Španije in skupaj s sovrstniki iz Celja odkrivajo zgodovino srednjega veka našega mesta.

Prišli leto prej

Gre za skupni projekt šestih držav v okviru Evropske unije, ki se imenuje Rediscovering motivation. OŠ Lava bi morala biti gostiteljica izmenjave Erasmus + šele prihodnje leto, vendar so organizatorji presodili, da bi bilo srečanje v turškem  Istanbulu, kot je bilo sprva predvideno,  zaradi nemirov preveč tvegano

Sprejem tudi pri županu

Mladi so zato prišli v Celje, ki jih je navdušilo s svojimi naravnimi, kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. Z zanimanjem so prisluhnili županu Bojanu Šrotu, ki jim je pripovedoval o bogati zgodovini Celja in pomenu Narodnega doma. Zaželel jim je, da bi dneve v Celju preživeli lepo, da bi spoznali svoje vrstnike in spletli prijateljstva, ki jih bodo bogatila vse življenje.

sola-voznje-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,516 seconds.