34. Cicibaniada v ŠD Gaberje uspela (foto in video)


Zadnji majski četrtek je v dvorani ŠD Gaberje v Celju potekala že 34. Cicibaniada, katere vodilo je bilo Veter v laseh – s športom proti odvisnosti 2013. Dogodek je na poligonu združil otroke iz vrtcev, društev Partizan in drugih športnih ter rekreacijskih društev in sicer v okviru vseslovenske in evropske akcije, ki jo usmerja Športna unija Slovenije.

34. Cicibaniade se je udeležilo kar osem skupin celjskih otroških vrtcev in dve društvi. Prijavnina je znašala en plastični zamašek po udeležencu, ki ga organizator namenja organizacijam, ki zbirajo sredstva za pomoči potrebnim otrokom.

Dogodka sta se udeležili dve skupini otrok Vrtca Mavrica Vojnik, skupina Vrtca Danijeliov Levček, tri enote Vrtca T. Čečeve (Aljažev hrib, Gaberje in Center), najmlajši člani ŠD Nova vas in ŠD Gaberje.

Utrinek premagovanja enega izmed elementov hitrostnega poligona.

Udeleženci so se pomerili na (zaradi slabega vremena in posledično izvedenega dogodka v notranji športni dvorani ŠD Gaberje) skrajšanem spretnostnem poligonu, ki je v kombinaciji vseboval elemente teka, preskakovanja in premagovanja ovir (švedska klop in skrinja, stožci), plazenje (tunel) in dričanje po toboganu. Nastopajočim predšolskim otrokom so organizatorji simbolično merili čas. Ekipo je sestavljalo 8 cicibanov (4 deklice, 4 dečki), v starosti od 4-7 let.

Po končanem nastopu na poligonu se je vsaka ekipa predstavila s kratko pesmijo, plesom oz. igro, ki je bila zanimiva za širši krog udeležencev. Ob zaključku srečanja je udeležence čakala skromna zakuska, prav vsi udeleženci pa so prejeli priložnostno darilce, ekipe (tudi vodje) pa priznanja.

Na spretnostnem poligonu so malčki tudi letos prikazali obilo spretnosti in gibalnih sposobnosti, zato so tovrstni dogodki še kako dobrodošli in je zelo pohvalno, da jih ŠD Gaberje že vrsto let organizira za najmlajše. Le upamo lahko, da se bo tradicija v organizacijsko ne preveč prijaznih časih in vsesplošni krizi tudi v prihodnje nadaljevala.

Pred kamero smo povabili predsednika ŠD Metoda Trebičnika, ki nam je zaupal nekatere podrobnosti v zvezi z dogodkom in samim tekmovanjem Vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na 34. Cicibaniadi.

[simpleviewer width=100% height=700 id=390]

v/t/f: eH