35. Cicibaniada v znamenju športa, druženja in dežja (foto in video)


35_cicibaniada_1Zadnji majski četrtek je na igrišču pri ŠD Gaberje Celje in v dvorani potekala tradicionalna 35. Cicibaniada. Dogodek, katerega vodilo je že vrsto let “Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti”, je na zunanjem poligonu združil otroke iz vrtcev, društva Partizan in drugih športnih ter rekreacijskih društev in sicer v okviru vseslovenske in evropske akcije pod pokroviteljstvom Športne unije Slovenije.

Letos se je Cicbaniade udeležilo osem skupin otrok, skupaj okoli 90. Sodelovali so otroci Vrtca Mavrica Vojnik I, tri skupine Vrtca T. Čečeve (enote Aljažev hrib, Gaberje in Center), ŠD Nova vas I, ŠD Nova vas II, Športno društvo Gaberje – metuljčki ter Vrtec Mavrica Vojnik – enota Šmartno v Rožni dolini. Kakor je tradicija, je bila tudi letos simbolična vstopnina, ki je znašala plastični zamašek. Slednje organizator namenja organizacijam, ki zbirajo sredstva za pomoči potrebnim otrokom.

Otroci so se najprej pomerili na spretnostnem poligonu.
Otroci so se najprej pomerili na spretnostnem poligonu.

Po slavnostni otvoritvi 35. Cicibaniade (povezovalec programa je bil Živko Beškovnik), kjer je uvodoma prisotne nagovoril in pozdravil predsednik ŠDG Metod Trebičnik, je sledila himna prireditve, nato so otroci v zrak spustili helijeve balone, v katere so s svojimi vzgojitelji in vaditelji pripravili prijazno misel na temo: “S športom do zabave z družino”. Balone so pred športnim delom prireditve družno poslali v svet.

Vsaka "ekipa" se je predstavila tudi s plesno ali pevsko točko.
Vsaka “ekipa” se je predstavila tudi s plesno ali pevsko točko.

Mladi športniki so se pomerili na zunanjem spretnostnem poligonu, ki je v kombinaciji vseboval elemente teka, preskakovanja in premagovanja ovir (švedska klop in skrinja, stožci), plazenje (tunel) ter dričanje po toboganu.Po končanem športnem delu prireditve je vsaka ekipa nastopila s pesmijo, plesom ali igro. Ob zaključku so organizatorji razdelili vsem tekmovalcem priložnostna darilca, ekipe pa so prejele tudi priznanja.

Nekateri otroci so prikazali tudi gasilske spretnosti.
Nekateri otroci so prikazali tudi gasilske spretnosti.

Zaradi dežja, ki je bil krivec, da se je prireditev po športnem delu prestavila v dvorano ŠD Gaberje, je odpadla predstavitev zabavnega gašenja “požara” in ciljanje tarče s curkom vode iz brentače, kar so pripravili gasilci PGD Gaberje – Celje. Nekateri pa so svoje spretnosti vseeno poskusili po končani prireditvi.

Zaključimo lahko, da so tovrstni dogodki še kako dobrodošli. Otroci so tudi letos prikazali obilo spretnosti in zdrave tekmovalnosti, športnih veščin in želje po druženju.

35_cicibaniada_4

Pred kamero smo povabili predsednika ŠD Gaberje in vodjo prireditve Metod Trebičnika, ki nam je zaupal vtise po končani 35. Cicibaniadi, v galeriji fotografij pa si lahko ogledate utrinke s prireditve.

[simpleviewer width=100% height=700 id=587]

v/t/f: eH

carraro-klik