35 mladih iz 5 držav na mladinski izmenjavi v Celju

27. 02. 2020 14:31

Celjski mladinski center bo med 2. in 9. marcem medkulturno obarvan. Potekala bo mladinska izmenjava United in photography (Združeni v fotografiji).

V projektu sodeluje 35 mladih iz Slovenije, Grčije, Španije, Bolgarije in Madžarske, ki bodo lahko skozi številne aktivnosti krepili kompetence na področju govornega izražanja, fotografije, igre in javnega nastopanja. Mladinska izmenjava je pripravljena kot obuditev zavedanja in spoznavanja človekovih pravic med mladimi in prepoznavanja pomena ukrepanja v primeru kršitev le teh. Udeleženci bodo spodbujeni h kreativnosti, spoznavali druge kulture, prevzemali aktivno vlogo pri reševanju problemov v svojem okolju, širili toleranco, strpnost in solidarnost.

V projektu bodo zbrani mladi iz različnih okolij – socialnih, ekonomskih, kulturnih, z različnimi življenjskimi izkušnjami. K sodelovanju smo povabili tudi zunanje izvajalce (društva, fotografe, celjske dijake, ipd.).

Poslanstvo Celjskega mladinskega centra je bilo in ostaja ustvarjati okolje, kjer mladi na ustvarjalen in zabaven način pridobivajo kompetence za vključevanje v družbo in samostojno življenje. V ta namen vsako leto prijavimo mladinsko izmenjavo v okviru programa Erasmus + in smo tudi večkrat v vlogi pridruženih partnerjev mladinskih izmenjav v tujini. Za več informacij obiščite Facebook profil Celjskega mladinskega centra ali spletno stran.

Dogajanje v MCC v času mladinske izmenjave:

sporocilo-za-javnost-izmenjava-page-2

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 6,691 seconds.