44. srečanje mladih celjskih raziskovalcev: 233 raziskovalcev uspešno zagovarjalo 120 raziskovalnih nalog

08. 04. 2022 13:26

Celje velja za mesto z najdaljšo tradicijo načrtnega dela z mladimi raziskovalci. Letos se je tako, na že 44. srečanju mladih raziskovalcev v Mestni občini Celje, 233 raziskovalcev iz osnovnih in srednjih šol Mestne občine Celje ter pridruženih občin, uspešno zagovarjalo 120 raziskovalnih nalog.

Učenci osnovnih šol so pripravili in zagovarjali 52 raziskovalnih nalog z 18 različnih področjih, dijaki srednjih šol pa so pripravili in zagovarjali 68 raziskovalnih nalog z 20 različnih področjih. Raziskovalne naloge je ocenjevalo 30 ocenjevalnih komisij, v katerih je sodelovalo 95 strokovnih ocenjevalcev.

V projektu, ki že štiriinštirideset let poteka pod okriljem Mestne občine Celje, je letos poleg osmih osnovnih in desetih srednjih šol iz Mestne občine Celje sodelovalo tudi pet pridruženih osnovnih šol iz sosednjih občin. V projektu je sodelovalo 233 mladih raziskovalcev, njihovo delo pa so usmerjali 103 mentorji. Mlade raziskovalce je na obeh srečanjih, osnovnošolskem in srednješolskem, nagovorila podžupanja Breda Arnšek.

Na Mestni občini Celje v drugi polovici junija načrtujejo organizacijo nagradnega izleta za raziskovalce ter zaključno prireditev s podelitvijo priznanj mladim raziskovalcem. Kot vsako leto bo tudi letos izšel bilten raziskovalnega leta.

Mestna občina Celje velja za občino z najdaljšo tradicijo načrtnega dela z mladimi na področju znanosti in raziskovanja v Sloveniji. V štiriinštiridesetih letih je v projektu Mladi za Celje nastalo več kot 4400 raziskovalnih nalog.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 4,434 seconds.