Na 51. tekmovanju mladih glasbenikov TEMSIG tudi celjski glasbeniki (foto)


V sklopu letošnjega 51. tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije TEMSIG nastopa tudi 37 učencev Glasbene šole Celje in 20 dijakov umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo izvajajo skupaj s I. gimnazijo v Celju.

V ponedeljek, 7. marca, se je začelo 51. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije TEMSIG. Tekmovanje poteka za discipline flavta, klarinet, saksofon, oboa, fagot, kljunasta flavta, petje, diatonična harmonika, komorne skupine trobil in komorne jazz skupine. Tekmovanje poteka po različnih glasbenih šolah Slovenije (Štajerska, Prekmurje) vse do 22. marca in se bo zaključilo s slavnostnim koncertom nagrajencev 28. marca v Kazinski dvorani SNG v Mariboru.

“Naši učenci ter dijaki umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo izvajamo s I. gimnazijo v Celju, že pridno zbirajo plakete in nagrade, ki jih bomo objavili v skupni tabeli ob zaključku tekmovanja. Na tekmovanju sodeluje 37 učencev Glasbene šole Celje in 20 dijakov umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo izvajamo skupaj s I. gimnazijo v Celju. Rezultate si lahko sproti ogledate na spletni strani Zveze slovenskih glasbenih šol in spleti strani TEMSIG.

Tudi Glasbena šola Celje je ena od organizatoric tekmovanja in sicer za disciplino klarinet, I. kategorija (a, b in c). Tekmovanje poteka v Koncertni dvorani glasbene šole od 18. 3. – 20. 3. Ker smo se do sedaj pri organizaciji tekmovanj in tudi drugih podobnih dogodkov izkazali kot odlični gostitelji, si tudi tokrat prizadevamo, da se bodo mladi tekmovalci in vsi obiskovalci dogodka pri nas počutili prijetno. Ob tem se zahvaljujemo vsem našim sodelavcem, ki kakorkoli pomagajo pri izpeljavi tega enkratnega dogodka.

Veselimo se že doseženih rezultatov in držimo pesti za vse naše glasbenike, ki imajo tekmovalni dan še pred sabo,” so povedali na Glasbeni šoli Celje.