6. tradicionalni dobrodelni koncert OŠ Lava v Celjskem domu


DSC00002Bila je sončna nedelja, okoli pete ure popoldan, ko so v Celjski dom pričeli prihajati poslušalci letos že 6. Tradicionalnega dobrodelnega koncerta »Prebujanje pomladi in upanja« OŠ Lava. Tudi letos so mladi glasbeniki v sodelovanju z zunanjimi gosti uspeli pričarati odličen koncert ter znova in znova navduševali napolnjeno dvorano.

Kot leta do sedaj, so tudi tokrat uspeli napolniti celotno dvorano in tako zbrali sredstva za šolski sklad, s katerim tekom leta pomagajo številnim otrokom. Slednjim zagotavljajo možnost udeležbe v različnih programih, ki imajo velik pomen tudi pri sami vzgoji.

DSC09954Na koncertu so poleg učencev OŠ Lava sodelovali tudi zunanji gosti, vsi med Slovenci dobro poznani in priznani glasbeniki. Obiskovalcem se je tako predstavil Omar Naber in jih popeljal v bolj rockerske vode. Nedvomno je za največjo zabavo poskrbela odlična Irena Vrčkovnik, ob kateri so ljudje poplesavali, ploskali ter tudi prepevali. Kot zadnji so se ji na odru pridružili še člani ansambla Vitezi Celjski in koncert zaključili s pristno slovensko narodno glasbo.

DSC00066Kot leta poprej, so tudi tokrat poglavitni logo predstavljale ptice, za katere ravnateljica Marijana Kolenko pravi, da so postale kar njihov zaščitni znak.  »Ptice pa zato, da bodo lahko tako mladi poleteli svobodno kot ptice  in da se bodo vedno znova radi vračali nazaj v topla gnezda, ki jim jih nudite na eni strani vi kot družina, na drugi strani pa tudi naša šola,« je na koncu svoje misli podelila tudi z zbranimi.

Nedvomno čudovit koncert, ki ne samo da omogoča mladim udeležbo na drugače njim nedostopnih programih in izletih, ampak uči učence solidarnosti, pomoči in čutenja do sošolcev, ki nimajo njim enakih pogojev.

Dovolite, da za konec z vami podelim še besede voditelja Tonyja, ki jih je zbranim izrekel tik pred zaključnim nastopom ansambla: »Vitezov Celjskih ni samo 5. Vsi ste vitezi, kajti dobrota je tista, ki vas dela plemenite.«

[simpleviewer width=100% height=700 id=791]

Kristina Strašek

polsi-kegljanje-klik