9. tradicionalni dobrodelni koncert Gimnazije Celje – Center (foto in video)


dobrodelni_koncert_gcc_2016_1Danes dopoldne se je v telovadnici Gimnazije Celje – Center odvil že deveti tradicionalni dobrodelni koncert, ki so ga tokrat pripravili četrtošolci programa likovne gimnazije. Skupaj s sošolci, učitelji, gosti in podporniki, so zbrali 4.000 evrov, ki jih bodo namenili trem družinam s Celjskega, ki jih pestijo hude zdravstvene in finančne težave.

Nastopili odlični glasbeni in plesni gostje ter slam pesmik

Na dobrodelnem koncertu so tokrat nastopile številne odlične zasedbe, pridružili so se jim tudi plesalci in slam pesnik. Obiskovalce so tako navdušile skupine Rock Out, Alter ego, The Šlagers, in Nočna izmena, odlično so se odrezali tudi član in članice plesne skupine PT Igen, plesni par Kristina Zvonar in Aljaž Planinšek, slam pesnik Kristjan Koželj in znana slovenska pevka Ditka. Utrinke s koncerta si lahko ogledate v video posnetku:

Z današnjim dobrodelnim koncertom pa so na GCC zaključili z zbiralno akcijo ob svetovnem dnevu brezdomcev. Akcijo so skupaj z Društvom Humanitarček in njegovo ustanoviteljico Ninno Kozorog, nekdanjo dijakinjo GCC, zdravnico ter veliko humanitarko, koordinirali dijaki 1. č in za celjsko zavetišče zbrali kar 30 velikih vreč zimskih oblačil, kozmetičnih pripomočkov in konzervirane hrane.

dobrodelni_koncert_gcc_2016_2

Letošnji koncert odet v črno-belo podobo

Koncert je bil odet v črno-belo celostno podobo, s čimer so obiskovalce in nastopajoče nagovarjali k izkazovanju solidarnost tistim, ki resnično živijo v črno-belih odtenkih življenja. Ob tej priložnosti je ravnatelj GCC Gregor Deleja izpostavil, da so na Gimnaziji Celje – Center ponosni na svoje dijake, ki s številnimi akcijami dokazujejo, da so vrednote. kot so solidarnost, strpnost in čut za sočloveka, še kako pomemben del odraščanja in ene temeljnih vzgojnih vrednot, ki jih mora šolstvo braniti, vzgajati, zlasti pa iskreno živeti z velikim srcem.

dobrodelni_koncert_gcc_2016_3

Z eno največjih mladinskih humanitarnih akcij na Celjskem so v preteklih devetih letih sedanji in nekdanji dijaki, učitelji ter gostje in pokrovitelji, zbrali skupno več kot 45.000 evrov v denarju in materialu.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

[simpleviewer width=100% height=700 id=1054]

sola-voznje-polsi-klik