Aktivne počitnice tudi v Dečkovem naselju


To poletje Celjski mladinski center, Javni zavod SOCIO in Ljudska univerza Celje v sodelovanju z Mestno občino Celje izvajajo Aktivne počitnice po celjskih mestnih četrtih in krajevnih skupnostih.

Ta teden se pod okriljem Celjskega mladinskega centra družijo in zabavajo otroci v Dečkovem naselju v MČ Nova vas. Otrokom so aktivnosti prinesle veliko užitkov, kakor tudi novih prijateljic in prijateljev.

Celjski mladinski center je v začetku julija tudi v Mestni četrti Slavko Šlander pripravil podoben ustvarjalne ustvarjale in športne delavnice, v katerih so otroci zelo uživali. Vzporedno so izvedli tudi delavnice za otroke v sodelovanju z Ljudsko univerzo Celje – verbalna in neverbalna komunikacija in kako obvladovati jezo. Javni zavod Socio je izvedel delavnice digitalizacije za starejše, Zdravstveni dom Celje, Center za krepitev zdravja, pa delavnico Ali sem fit?. V sodelovanju z Osrednjo knjižnico Celje so otroke spodbujali k branju in sodelovanju v počitniški nagradni igri Izberi si branje. Programu se je pridružil tudi Vrtec Anice Černejeve in tako še polepšal prijeten teden ustvarjanja, zabave in sklepanja novih prijateljstev.

Namen takšnega uresničevanja trajnostne strategije v Celju je, da imajo občani vseh generacij v poletnih dneh priložnost spoznati nekatere vsebine in programe, ki jih v sklopu svojega delovanja omenjeni javni zavodi že sedaj ponujajo.

Dodatne informacije o poletnih programih: [email protected]

M.G.A., foto: Celjski mladinski center