Bivša celjska dijakinja odlična na mednarodnem tekmovanju v cvetličarstvu


Prejšnji teden se je v Debrecenu na Madžarskem odvijalo mednarodno tekmovanje v cvetličarstvu, kjer se je odlično odrezala nekdanja celjska dijakinja.

Na tekmovanju je med drugimi sodelovala Velenjčanka Katja Vačovnik, nekdanja dijakinja Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, sedaj pa študentka. Na dogodku, ki je potekal od 18. do 19. avgusta, je tekmovala v kategoriji Juniorjev, kjer je bila najboljša.

Vir foto: Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje

Tekmovalci so se pomerili v treh nalogah. V okviru prve, poimenovane Indian Summer, so morali zasaditi posodo z izbranimi rastlinami. Sledila je naloga My Selfie Spot for the Debrecen Carnival, kjer so okvir dekorirali s cvetjem. Za zadnjo nalogo z naslovom Happy & Boho so tekmovalci izdelali šopek. Pri zadnjih dveh nalogah so imeli sodelujoči 15 minut časa, da so si na cvetlični tržnici izbrali material, ki so ga potrebovali za izdelavo svojih izdelkov.

Katja bo z ustvarjanjem nadaljevala na tekmovanju Euroskills v Gdansku na Poljskem, kamor bo odpotovala na začetku septembra. Zmagovalka je s svojimi spretnostmi navduševala že v svojih srednješolskih časih, saj je leta 2019 v kategoriji vezanje šopka iz roke zmagala na tekmovanju v Mozirskem gaju.

Na dogodku na Madžarskem je kot sodnica sodelovala tudi Ana Sotošek, ki je izdelke ocenjevala skupaj s kolegi iz Poljske, Madžarske in Slovaške.

Vir foto: Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje