Božično-novoletni koncert MeMPZ in orkestra I. gimnazije v Celjskem domu (foto, video)

14. 12. 2018 22:03

I. gimnazija v Celju je sinoči v zavetju Celjskega doma širila praznično vzdušje. Potekal je namreč tradicionalni božično-novoletni koncert Mešanega mladinskega pevskega zbora I. gimnazije v Celju pod vodstvom profesorja Tomaža Marčiča in Orkestra I. gimnazije v Celju pod vodstvom Petra Tovornika.

Čaroben večer so začeli s himno šole, ki je nastala izpod peresa Tomaža Marčiča. S tem so se poklonili 210. obletnici gimnazije, kar je v svojem uvodnem nagovoru izpostavil tudi ravnatelj dr. Anton Šepetavc. Ob tej priložnosti se je vsem obiskovalcem zahvalil za obisk in jim zaželel lepe praznike.

dsc_0836

Potem pa je v Celju prvič zazvenela kantata za mešani zbor in orkester priznanega slovenskega skladatelja Alda Kumarja. Skladatelj je svojem delu v zvočno podobo prelil pripoved o rojstvu otroka kot simbolu upanja na boljši jutri. Z vzpodbudnimi toni bodo večer nadaljevale pesmi, ki so jih izvedli gostje večera – Mešani mladinski pevski zbor Gimnazije Litija pod vodstvom znanega in zavzetega zborovodje Blaža Rojka. Koncert so zaokrožile največje uspešnice skupine ABBA, saj so nas nastopajoči popeljali skozi nesmrtne skladbe, kot so Take A Chance On Me, Dancing Queen in Mamma Mia. Večer so zaokrožili s pesmijo Srečno vsem (Happy New Year), s katero so tudi obiskovalce koncerta pospremili v prijetne prihajajoče praznike.

Del izvedbe  slavne kantate si lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

Prav tako pa ne spreglejte fotogalerije z božično-novoletnega koncerta.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
234 queries in 2,978 seconds.