Break the Floor v Celju: plesalo skoraj 100 mladih iz vse Evrope (foto, video)


V soboto, 11. junija, je pod vodstom društva Squad ‘n’ effect minil Etno Urban Festival v znamenju divjih akrobacij na parketu.

Etno Urban Festival je eden od programskih projektov, ki jih vodi Mladinski center Celje v okviru programov Celje dogaja in Poletje v Celju, knežjem mestu.

Breakdance kultura je v atriju Mladinskega centra Celje združila plesalce iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije, Nemčije, Avstrije, Madžarske, Francije, Ukrajine in Bolgarije.

18 posameznikov pod 15 let in 52 starejših se je pomerilo v solističnih nastopih, nato pa so se v štirinajstih ekipah, ki so štele po pet članov, pomerili še med sabo v skupinskih “battle-ih”. O zmagovalcu je odločala žirija treh priznanih breakdance plesalcev iz Francije, Ukrajine in Bolgarije.

Med najmlajšimi udeleženci tekmovanja je zmago slavil Xan iz Slovenije, v kategoriji izvedbe 1:1 je zmagal še en Slovenec, Widi, v skupinskem tekmovanju pa je zmagala skupina Mother Fuckerz Crew iz Hrvaške.

Program je povezoval stand up komik Boštjan Gorenc, bolje znan kot Pižama, za glasbeni predah pa je skrbel raper Denis Chorchyp. Natopajoče sta med plesom ogrevala DJ B-Stone in DJ Woo-D.

Oglejte si video plesnih aktobacij, spodaj pa še fotogalerijo.

f/t/v: Tina Ožvald

[simpleviewer width=100% height=700 id=44]