Celje ima letošnjo naj dijakinjo Slovenije

29. 05. 2017 16:11

Naj dijaka in dijakinjo Dijaška organizacija Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport izbira od šolskega leta 2010/2011. Namen izbora, ki je postal tradicionalen, je spodbuditi dijake k delovanju na več področjih ter k razvijanju lastnih potencialov, ki sežejo prek pouka in rednih šolskih obveznosti.

Klara Drofenik je vsekakor ena izmed tistih dijakinj, ki v času šolanja na I. gimnaziji v Celju niso le sedele za knjigami. Poleg njenih dosežkov, ki so jo pripeljale do naziva naj dijakinje, dodajamo tudi nekaj letošnjih, saj Klara tudi letos nadaljuje z izvrstnimi uvrstitvami in drugimi dosežki.

Matematika in logika

Gimnazijka z vsakoletnim odličnim učnim uspehom se je udeležila številnih tekmovanj iz znanja matematike, logike in razvedrilne matematike. V slednji je bila državna prvakinja kar tri leta zapored. Slovenijo je trikrat zastopala na Evropski dekliški matematični olimpijadi in enkrat osvojila pohvalo, trikrat se je udeležila Sredozemskega mladinskega matematičnega tekmovanja, na tekmovanju iz logike pa je vsako leto gimnazijskega šolanja dobila zlato priznanje; letos je osvojila izvrstno 2. mesto.

Tudi športnica

Poleg tovrstnih tekmovanj se je 6 let ukvarjala z odbojko, v 4. letniku pa se je v sklopu Mepija, mednarodnega priznanja za mlade, rekreativno posvetila atletiki. Trenirala je šah, ki ga v prostem času poučuje na osnovni šoli. Z gimnazijsko ekipo je dvakrat zaporedoma osvojila naslov državnih ekipnih prvakinj v šahu. Vsestranska kajuhovka mlade pripravlja tudi na gasilska tekmovanja.

Na podlagi učnih uspehov, tekmovanj, kulturno-družbenih udejstvovanj je bil Klari dodeljen naziv Naj dijakinje Slovenije za leto 2016/17. 

Maša Krajnc, I. gimnazija v Celju, Kajuh Press

Preberite tudi intervju z vsestransko dijakinjo (klik!)

*foto: Jože Petrak Zajc

sola-voznje-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 0,561 seconds.