Celje obiskali otroci iz Zrenjanina


V Celju so te dni, v sklopu sodelovanja s IV. osnovno šolo Celje, na obisku otroci iz osnovne šole Djure Jakšića iz Zrenjanina. Iz Zrenjanina je prišlo 10 učencev in 5 učiteljev.

V okviru projekta Pletemo niti prijateljstva IV. osnovna šola Celje pet let sodeluje z osnovno šolo Djure Jakšića iz Zrenjanina v Srbiji. Gre za izmenično obiskovanje, tako da je tokrat na obisku 10 učencev in 5 učiteljev iz Zrenjanina, za katere je IV. osnovna šola Celje pripravila pester program aktivnosti.

Sodelovali so pri pouku in drugih šolskih dejavnostih, ogledali so si Stari grad Celje in družili so se s predstavniki srbskega kulturno-humanitarnega društva Desanka Maksimović. Dobrodošlico jim je zaželel tudi župan Bojan Šrot in poudaril, da ima Mestna občina Celje z nekaterimi mesti v Srbiji dobre odnose, ki temeljijo na dolgoletnem partnerstvu.

Zrenjanin je naselje v Srbiji, ki je središče istoimenske občine. Slednja pa je del Srednje-banatskega upravnega okraja. Šteje slabih 80 tisoč prebivalcev, kar je dobrih dvakrat več kot v mestu Celje.

Je največje mesto v Banatu in tretje največje v Vojvodini. V bližini se nahaja letališče Zrenjanin. V mestu pa zelo uspešno deluje tudi slovensko društvo “Planika”.