Celje se ponaša z evropskimi prvaki (dopolnjeno)


V najbolj športnem mestu v Sloveniji se lahko pohvalimo tudi z odličnimi mladimi robotskimi programerji. Ekipa Black&White s I. osnovne šole Celje, ki je zastopala Slovenijo na odprtem evropskem prvenstvu First Lego League v mestu Bodø na Norveškem, je namreč postala evropski prvak.

Celjska ekipa s pokalom; vir foto: FB Black&White – FLL team

To jim je uspelo med 49 ekipami, ekipo pa so sestavljali Julija, Brina, Neja, Maša in Tjan ter mentorja Žan in Ingrid.

FLL je mednarodni program s področja STEAM, kar je kratica za Science, Tecnology, Engineering, Art and Math oz. za znanost, tehnologijo, strojništvo, umetnost in matematiko, s katerim želijo spodbuditi multidisciplinaren razvoj otrok in mladine.

Utrinek s tekmovanja; vir foto: FB Black&White – FLL team

Vsako leto udeležencem zadajo nov izziv – projekt, ki opremlja otroke in mlade z znanji in kompetencami sodobnih tehnologij. Tokratna sezona je bila poimenovana z “Masterpiece”. Prav tako jih seznanja  znanostjo in uporabo tehnologij v koristne namene, spodbuja samoiniciativnost, podjetnost, ustvarjalnost, timsko delo …

Na I. OŠ Celje so zapisali besede, ki so bile  izrečene med razglasitvijo zmagovalcev in ki po njihovem najbolje opišejo ekipo Black&White: “To je nagrada za tisto ekipo, ki v celoti sprejema vrednote FIRST in dosega odlične rezultate ter prispeva inovativne ideje pri tekmovanju robotov, zasnovi robota in inovacijskem projektu ter s tem pooseblja bistvo izkušnje sodelovanja v FLL projektu.”

Dodano naknadno: