Celjska kulturnica pripravila 6. Smeškov lutkovni maraton (foto, video)

25. 10. 2017 20:36

Minuli konec tedna je v prostorih Celjske kulturnice potekal 6. Smeškov lutkovni maraton. Prireditev je organiziralo Društvo Smeško, ki je z lutkovnim maratonom narisalo nasmešek na obraz marsikaterega obiskovalca. 

Letošnji lutkovni maraton je potekal v znamenju predstav, ki so nastale na podlagi zgodb iz ljudskega izročila ali predstavljajo klasiko slovenske oziroma svetovne literature.

6. Smeškov lutkovni maraton pritegnil veliko zanimanja
Celjska kulturnica je v soboto beležila izjemen obisk.
Celjska kulturnica je v soboto beležila izjemen obisk.

6. Smeškov lutkovni maraton se je začel v petek zvečer, ko je Marionetno društvo Jurček pripravilo lutkovno predstavo za odrasle. Obiskovalci so se lahko znašli sredi poznane zgodbe o Butalcih in Butale raziskovali skozi lutkovno gledališče.

Predstava za odrasle pa je bila zgolj uvertura, saj je pravi maraton sledil v soboto dopoldne.

Celjska kulturnica je v tem času gostila kar tri lutkovne predstave. Ob 10. uri LG Nebo Kranj izvedlo lutkovno predstavo Zrcalce, ki smo jo v objektiv ujeli tudi mi.

Slabo uro kasneje je lutkovni oder zavzel LS Venčeselj 02 in navdušene najmlajše obiskovalce popeljal skozi dogodivščine Robina Huda. Za zaključek maratona je poskrbelo LS Smolčki  z lutkovno predstavo Zvezdica Zaspanka.

6. Smeškov lutkovni maraton je imel tudi animacijski program, saj je obiskovalce Celjske kulturnice med predstavami zabaval Čarodej Andrej. Skrivnostni čarodej je poskrbel za animacijo najmlajših, medtem ko so čakali na lutkovne predstave, ki so sicer prejele že več nagrad. Pester program je pritegnil veliko ljubiteljev lutkovnega gledališča in radovednežev, saj je Celjska kulturnica pokala po šivih, med njenimi stenami pa je ves čas odmeval otroški smeh. Vabljeni k ogledu dogajanja v spodnjem video posnetku in fotogaleriji.

Oglejte si še fotogalerijo:

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
211 queries in 2,968 seconds.