Celjski dijak med absolutnimi zmagovalci letošnjega tekmovanja iz logike

21. 11. 2019 07:37

Tekmovanje v logiki je še vedno eno izmed najbolj množičnih tekmovanj iz znanja v Sloveniji. Letos se ga je udeležilo skupaj 31 tisoč tekmovalcev iz vse Slovenije.

Velik uspeh so tudi letos dosegli celjski dijaki in osnovnošolci.

Lev Podbregar s Šolskega centra Celje (ŠCC) je osvojil absolutno tretje mesto in zlato priznanje, zlata priznanja pa so osvojili še trije celjski dijaki in trije celjski osnovnošolci.

Zaključilo se je že 34. državno tekmovanje iz logike za osnovnošolce ter dijake in študente, ki je potekalo v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). Tekmovanje, ki poteka na šolski in državni ravni, je eno od najbolj množičnih tekmovanj iz znanja v Sloveniji. Kljub temu, da logika nima svojega predmeta v izobraževalnem procesu, se tekmovanja vsako leto udeleži veliko število osnovno- in srednješolcev ter študentov. Letos je število tekmovalcev preseglo številko 31.000, kar dokazuje visoko zavedanje, da je logično razmišljanje ena od najpomembnejših veščin sodobnega človeka.

Najboljši med dijaki

Dijaškega šolskega tekmovanja se je udeležilo 5008 dijakov s 93 srednjih šol, prag za sodelovanje na državnem tekmovanju, ki je potekalo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, pa je doseglo 559 tekmovalcev. Udeleženci šolskega tekmovanja so osvojili 1790 bronastih priznanj, medtem ko je bilo na državnem tekmovanju podeljenih 186 srebrnih in 97 zlatih priznanj.

Med slednjimi so bili tudi štirje dijaki iz Celje. Dijak Šolskega Centra Celje (ŠCC) – Gimnazija Lava Lev Podbregar je dosegel 87,5 točke ter osvojil zlato priznanje in absolutno 3. mesto v državi.

Zlata priznanja so osvojili še: Andraž Hribernik (ŠCC – Gimnazija Lava) – 67,5 točke, Tonja Venek (Gimnazija Celje – Center) – 59,5 točke in Taja Atelšek (ŠCC – Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije) – 73,0 točk.

Absolutni zmagovalci med dijaki:

1. letnik Katarina Grilj Srednja šola Slovenska Bistrica
2. letnik Luka Ponikvar Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo
3. letnik Lev Podbregar Šolski center Celje, Gimnazija Lava
4. letnik Gašper Struna Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica
Najboljši med osnovnošolci

V tem šolskem letu se je septembra šolskega tekmovanja udeležilo 26.310 učenk in učencev iz 383 osnovnih šol. Udeleženci šolskega tekmovanja so osvojili 10.398 bronastih priznanj. Državnega tekmovanja, ki je potekalo novembra na 22 osnovnih šolah, pa se je udeležilo 1464 tekmovalcev, ki so prejeli 256 srebrnih in 123 zlatih priznanj.

Med slednjimi so bili tudi trije osnovnošolci iz Celje. Zlata priznanja so osvojili: Urban Baš (OŠ Frana Kranjca) – 53,5 točke, Jan Klemen Agrež (OŠ Ljubečna) in Martin Jager (III. OŠ Celje) – 62,5 točke.

Absolutni zmagovalci med osnovnošolci so:

7. razred Eva Šifrer Osnovna šola Preska
8. razred Mirjam Jurša Osnovna šola Ludvika Pliberška
9. razred Miha Kosanc Osnovna šola Franceta Bevka Ljubljana

Obenem je tekmovanje v logiki eno redkih tekmovanj, ki je namenjeno tudi študentom. Letošnjega državnega tekmovanja se je udeležilo 79 študentov. Prejeli so 14 srebrnih in 7 zlatih priznanj. Zmagovalec med študenti je postal  Nejc Zajc s Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani.

Rezultati tekmovanja v logiki so vam na voljo tukaj.

foto: ZTK Slovenije

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,854 seconds.