Celjski dijaki najboljši pečarji – polagalci keramičnih oblog

05. 04. 2016 12:20

pecarji_polagalci_keramike_sccOd četrtka, 31. 3., do nedelje, 3.  4., je v Gornji Radgoni potekal  Mednarodni pomladni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti. Na njem se že sedemnajst let odvijajo tekmovanja dijakov vseh gradbenih šol Slovenije.

Dijaki se vsako leto merijo v strokovnih znanjih in veščinah, potrebnih za izvajanje poklicev v gradbeništvu. Letos so tekmovali pečarji – polagalci keramičnih oblog. Dijaki Tim Pavlič, Tilen Makek in Matic Vogrinc, iz Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja Šolskega centra Celje, so pod mentorstvom učitelja Boštjana Cvelferja pokazali največ znanja.

Na šoli se uspeha veselijo in so ponosni, da izobražujejo odlične kadre. So pa mnenja, da se v naši državi premalo poudarja, kako so iskani kakovostni obrtniki. Vsi radi gledamo številne revije in oddaje s področja arhitekture, sodobne gradnje in opremljanja naših bivalnih prostorov. Pri tem redko pomislimo, da so za izvedbo vsakega gradbenega in arhitekturnega dela potrebni številni dobri mojstri – obrtniki.

Vir in foto: ŠCC

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
181 queries in 0,689 seconds.