Celjski dom znova gostil območno revijo plesnih skupin “V plesnem vrtincu” (foto in video)

14. 03. 2014 16:23

v plesnem vrtincu 1Minuli četrtek je v Celjskem domu potekala območna revija plesnih skupin “V plesnem vrtincu”. Srečanja, ki ga je strokovno spremljal Igor Sviderski, strokovni spremljevalec in selektor za ples na območnih revijah plesnih skupin, ki potekajo v organizaciji javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, so se udeležili člani društva za umetnost plesa Celje – Harlekih, KUD “IGEN” hiša umetnosti Celje in teater Igen ter KUD Plesni forum Celje. Program je povezovala Urška Majcen.

Območna srečanja skupin sodobnega plesa v prvi vrsti odsevajo in spodbujajo ustvarjalna iskanja in znanje plesnih skupin in posameznikov v soočanju s širšo publiko, v drugi vrsti pa s strokovno sodobno plesno sceno. Poleg predstavitve skupin so tovrstna srečanja namenjena tudi pogovoru med mentorji skupin in selektorjem, ki sledi po prireditvi. Srečanje skupin sodobnega plesa je bilo tudi letos razdeljeno na dva dela in sicer so najprej na oder stopili najmlajši plesalci, za njimi pa nekoliko starejši.

v plesnem vrtincu 2

Sodobni ples kot umetniška zvrst v osnovi zajema več plesnih tehnik. Najvidnejša lastnost sodobnega plesa je neprestano spreminjanje, ki variira vse od iskanja novih oblik, tem, do novih gibanj. Ustvarjalci so bili koreografi, ki so eksperimentirali in se izogibali konvencionalnih oblik, metod, postopkov in smeri, ki jih vodi svobodno izražanje, temperament ter estetske vrednote.

Kot je že v navadi, je tudi letošnji Plesni vrtinec poleg obiskovalcev gostil strokovnega spremljevalca, tokrat Igorja Sviderskega, ki je po srečanju plesalcem in mentorjem posredoval mnenje o morebitnih izboljšavah ter številne nasvete. Seveda pa je Sviderski na podlagi videnega določil skupine, ki se bodo udeležile regijskega srečanja skupin sodobnega plesa.

v plesnem vrtincu 3

Udeležili smo se prvega dela plesnega vrtinca, kjer so nastopili najmlajši. Nekaj utrinkov njihovih nastopov si lahko ogledate v spodnjem video posnetku, vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na letošnjem Plesnem vrtincu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=519]

v/t/f: eH

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
188 queries in 1,002 seconds.