Celjski mladinski center bo utripal v znamenju Evrope in evropskih filmov (video)


Celjski mladinski center pripravlja pestro paleto dogodkov tudi v mesecu maju. Za obiskovalce bodo pripravili Teden Evrope, prav tako pa se bodo priključilu projektu Filmski teden Evrope.

Teden Evrope prinaša obilico zanimivih dogodkov
Teden Evrope
Teden Evrope

Teden Evrope bo potekal med 7. in 13. majem 2018 pod okriljem Europe Direct Savinjska, ki deluje v Celjskem mladinskem centru in v omenjenem tednu pripravlja pestro paleto dogodkov z evropsko tematiko. Dogajanje se bo začelo 8. maja ob 11. uri, ko bo v Celjskem mladinskem centru potekalo odprtje razstave slovenskih volitev v Evropski parlament, ki neposredno nagovarja prioriteto Evropske komisije o informiranju državljanov o prihajajočih Evropskih volitvah leta 2019. Razstava poteka v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Celje.

Istega večera pa bo MCC Kavarna obiskovalce razvajala z degustacijo evropskih vin in sirov. Tradicionalno se bo Celjski mladinski center tudi letos 9. maja udeležil Evropske vasi, kjer bodo obiskovalcem ponudili brezplačne publikacije in informacije na temo priložnosti v EU. Pripravili bodo kolo sreče s kvizom o EU in pogumnežem podelili simbolične nagrade.

V okviru Tedna Evrope bo 11. maja ob 21. uri Celjski mladinski center pokal po šivih, saj bo potekala predstava Stand-up Europe, komikov Jerneja Celeca in Matica Kokošarja. Sklepno dejanje pa bo potekalo 12. maja ob 10. uri s tržnico Od vil do vilic, katere namen je predstavitev slovenskih pridelkov, zaščitenih izdelkov in živil ter promocija kmetijstva in razvoj podeželja.

Filmski teden Evrope bo pustil pečat tudi v Celjskem mladinskem centru

V Sloveniji bo med 3. in 27. majem potekal Filmski teden Evrope, v okviru katerega bodo po večjih slovenskih mestih potekale projekcije filmov sodobne evropske produkcije. V 14 slovenskih mestih se bo tako zvrstilo kar 39 brezplačnih projekcij. Vsi predvajani filmi so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Organizacijo celotnega Filmskega tedna Evrope že vrsto let prevzemajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

V okviru Filmskega tedna Evrope si boste lahko v Celjskem mladinskem centru ogledali naslednje projekcije:

9. maj 2018 ob 20:00 – Nočni razgledi / Nocturama (2016); Bertrand Bonello
16. maj 2018 ob 20:00 – Babica / La Sage Femme (2017); Martin Provost
23. maj 2018 ob 20:00 – Insyriated (2017); Philippe Van Leeuw

Več o obeh dogodkih nam je zaupala Katja Kolenc, sodelavka za projekte v Celjskem mladinskem centru.