Celjski mladinski center pestro v pomlad (foto)

30. 03. 2018 07:00

Letošnjo pomlad so v Celjskem mladinskem centru začeli nadvse živahno. Začeli so s pomladnim okraševanjem okolice, vse skupaj pa zaključili z dobro zabavo s koncerti za vikend.

V Celjskem mladinskem centru so med 21. 3. in 22. 3. 2018 pripravili dogodek Pozdrav pomladi, ki je plod ideje ene izmed MCC-jevih aktivnih prostovoljk Sabine Dečman. V MCC so tako minulo sredo in četrtek pomlad pozdravili tako, kot se spodobi!

Posvetili so se znanilkam pomladi, raznobarvnim cvetlicam in zelenim rastlinam, s katerimi so olepšali okolico in s tem del mestnega jedra.

Poleg tega sp priredili ustvarjalne delavnice, na katerih so spoznavali rastline, se učili sajenja in presajanja različnih cvetlic, grmovnic in drevesnic, ter krasili lončke in cvetlična korita. Pri tem so jim pomagali dijaki Gimnazije Celje – Center in Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, ki so jih presenetili tudi s kupom idej, v njihov atrij pa vnesli svoj zeleni pečat.

Dogodek je zaradi velikega zanimanja iz enodnevnega zrasel kar v dvodnevni, pridružili pa so se jim še mladi ustvarjalci iz Nizozemske, ki so se v Celju udeležili mladinske izmenjave.

Po Pozdravu pomladi je sledil vikend, ki so ga pričeli glasbeno navdihnjeno. Ponovno so pripravili sedaj že skoraj tradicionalni Klubski petek, na katerem so nastopili odlični Koala voice.

Petek je bil tudi dan za mednarodno in lokalno druženje. V MCC Hostlu so namreč gostili kar 3 raznolike skupine, ki so k njim prišle v sklopu lastnih programov.

Med prvimi so gostili izmenjavo Šolskega centra Celje, ki je v naše mesto povabil učence iz štirih različnih držav, Turčije, Španije, Portugalske in Francije.

Druga skupina je bila Društvo za preprečevanje zasvojenosti, ki so se oglasili na delovnem vikendu. Kovali so nove strategije v boju proti različnim oblikam zasvojenosti, ki jih bodo implementirali v svojem nadaljnjem delu.

Tretja, sedaj že stalna skupina pa je bila ekipa Taborniškega pospeševalnika – TAPOS. V MCC so izvedli še zadnjo dvodnevno delavnico 2. kroga Programa RR, ki se v Celjskem mladinskem centru odvija že vse od oktobra 2017. Pogovarjali so se o uresničevanju načrtov udeležencev in o tem, kakšnih izzivov se bodo lotili z na novo pridobljenimi znanji po koncu programa.

Spodaj si oglejte nekaj fotoutrinkov zgoraj omenjenega dogajanja:

 

vir foto: MCC

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
219 queries in 2,069 seconds.