Celjski mladinski center vabi na aktivno preživljanje počitnic


Ob koncu šole se mnogi mladi sprašujejo, kako bi preživeli poletne počitnice. Celjski mladinski center ponuja pester program, ki pa se ne dogaja samo v njihovih prostorih. 

Mladinski center tudi letos organizira kup aktivnosti za mlade, in jih tako poskuša spodbuditi k čim bolj aktivnem preživljanju poletnih počitnic. V letošnji sezoni so okrepili sodelovanje s krajevnimi skupnostmi in mestnimi četrtmi, letos pa po novem sodelujejo tudi s celjsko poklicno gasilsko enoto.

Včeraj sta goste v kozmični svet glasbe popeljala DJ Mobo in Dean Deen. Poleg super koncertov, že stalnih večerov novo nastale glasbe na četrtkovih JaMCC-jih pa lahko pripravljajo tudi gledališke predstave in delavnice. Poleti bodo v Celjskem mladinskem centru pričeli s cirkuškimi delavnicami, poimenovanimi Skupnostni cirkus, ki je primeren za vsakogar, ki ga zanimajo cirkuške akrobacije in vragolije.

Na zadnjem vrtu kavarne MCC se bo letos že drugič odvil festival FUL FEST, in sicer 25. in 26. avgusta. Ob zvokih DJ-ev se bodo odvijale še najrazličnejše aktivnosti – napihljive športne igre, glam kotiček, joga delavnice, cirkuške delavnice, second hand trgovinica, in pa tudi Informacijska točka Europe direct Savinjska. Zvečer napovedujejo koncert, na katerem bodo nastopili Skova & Skovani ter Masayah v petek, 26. avgusta, ter Cherry Flavoured, Kokosy in Mrfy dan zatem.

Tekom julija in avgusta bodo potekale tudi projekcije filmov v okviru Filmskega tedna Evrope 2023, ki ga organizira EUROPE DIRECT Savinjska, katera deluje pod okriljem Celjskega mladinskega centra. V okviru projekta se bo zvrstilo osem projekcij različnih filmov, med drugim v Drevesni hiški v Mestnem gozdu, ter v kinu Velenje in pa na dvorcu Strmol v Rogatcu.

Počitniško delo v Celju, ki je namenjeno študentom in dijakom in ga MCC organizira skupaj z Mestno občino Celje in Energetiko Celje, v sodelovanju z Javnim podjetjem ZeleniCE, Poklicno gasilsko enoto Celje in Javnim zavodom Desetka. Namen projekta je spodbujanje družbene odgovornosti med mladimi. V sklopu programa so mladim ponudili skupno 37 delovnih mest, ki so se hitro zapolnila.

Aktivne počitnice v krajevnih skupnostih in mestnih četrtih, ki jih pripravljajo v sodelovanju z Mestno občino Celje, Ljudsko univerzo Celje in večgeneracijskim centrom SOCIO. Projekt bo potekal v naslednjih mestnih četrtih: Nova vas / Dečkovo naselje, Šmartno v Rožni dolini, Slavko Šlander, Teharje, Medlog, Ostrožno in Lava. S projektom nudijo tudi podporo lokalnim društvom, ki se ukvarjajo z mladino, program pa obsega športne igre, delavnice, druženje in ustvarjanje. Letos bo poudarek predvsem na samopodobi mladih. Aktivne počitnice so del izvajanja Trajnostne strategije za kakovostno sobivanje in sodelovanje vseh generacij v Mestni občini Celje in bodo potekale od 3. julija do 25. avgusta. na različnih lokacijah.

Plesno tekmovanje BREAK THE FLOOR 2023 je največje mednarodno plesno tekmovanje v Sloveniji. Potekalo bo med 30. junijem in 2. julijem v Citycentru Celje, ki je tudi soorganizator dogodka. Na tekmovanje so prijavljeni udeleženci iz 33 držav, obisk dogodka pa je brezplačen.

V okviru mladinske izmejnave BE YOU se bodo odvile delavnice na temo stresa. Sodelujejo mladi iz petih držav; poleg Slovenije so to še Grčija, Španija, Srbija in Italija. Mladi bodo spoznavali načine soočanja s stresom in kakšen učinek ima stres na njihovo psihofizično stanje. V okviru izmenjave bodo nastali tudi izdelki, v katerih bodo mladi predstavili svoje ugotovitve.

Ob vsem naštetim pa se bodo tekom poletja odvili še ping pong turnir, in pa kreativni inkubator v zadnjem tednu avgusta. Več informacij o programu pa lahko najdete tudi na Facebook strani MCC.