Celjski Rotaractovci z Večerom pod mestom združili dobrodelnost s kulinariko in glasbo


vecer_pod_mestom_1Minuli konec tedna so člani Rotaract kluba Celje organizirali prav poseben večer – Večer pod mestom. Z dogodkom so združili dobrodelnost, vrhunska vina, ujemajočo kulinariko in glasbo. Projekt so pripravili v edinstvenem ambientu Mesta pod mestom, kjer se nahajajo arheološki ostanki našega zgodovinskega mesta.

Goste je v sprejemni dvorani pričakal kozarec šampanjca, za glasbo pa je z igranjem na citre poskrbela Janja Brlec. Po uvodnem delu je sledil pobeg v Mesto pod mestom, ogled odličnih monumentalnih objektov izpred skoraj 2000 let, ki so odlično dopolnjeni s tekstovnimi in slikovnimi razlagami, pa je popestril nastop Šaleškega študentskega okteta. Šaleški fantje z vsakim koncertom ustvarijo doživetje, ki poslušalcev ne pusti ravnodušnih, to pa so dokazali tudi sobotni prireditvi. Poleg tega, da so odlični vokalisti, so prav tako zelo dobri stand up komiki, saj so se jim gostje nekajkrat iz srca nasmejali.

Po krajšem koncertu je Karmen Gracer, predsednica Rotaract kluba Celje, podelila donacijo, zbrano z dobrodelnimi prispevki na prireditvi. Organizatorji so večer še dodatno polepšali dvema nadarjenima dijakoma iz Šolskega centra Celje, saj so obema podarili prenosni računalnik, ki si ga sama ne moreta privoščiti. Po podeljeni donaciji se je prireditev preselila v zgornje prostore muzeja, kjer so si gostje svoje brbončice razvajali ob pokušanju izbranih vin v kombinaciji s sadjem in pršutom. Druženje je z nekaj vrhunskimi priredbami ponovno popestril Šaleški študentski oktet.

vecer_pod_mestom_2

Za pomoč pri izvedbi projekta se Rotaract klub Celje zahvaljuje sponzorjem, brez katerih jim prireditve ne bi uspelo izpeljati tako uspešno. Posebna zahvala gre naslednjim sponzorjem: Ledek.si, Pekarna Geršak, Vinska klet Goriška Brda, Santomas, Eko vinarstvo Šuman, Vina Valdhuber, Hiša vina Doppler, Vina Kauran, Vina s Krasa Širca-Kodrič, Glavač, Pivovarna Laško, Pokrajinski muzej, Restavracija Amerika, Frangos d.o.o. in Etra d.o.o.

Vir: Taja Plevnik

Foto: Anja Horvat