Čisto pravo rajanje majhnih in velikih celjskih čarovnic (foto, video)

01. 11. 2012 10:08

Celjske čarovnice in čarovniki so se na svoj praznik, 31. oktobra zbrali že kar ob popoldanskih urah. Veliki pravljični dogodek se je zgodil na atriju Mladinskega centra Celje.

Male čarovnice so poskrbele za zabavo na plesišču, v kotičku z ustvarjalnimi delavnicami in igralnem kotu. Med tem so velike čarovnice in čarovniki čarali na odru, trdo delali v kuhinji, kjer je zadišalo po kostanjih, ličili, frizirali ter pripravili gledališko predstavo. Družinsko gledališče Kolenc je nastopilo s priljubljeno pravljico ”Obuti maček”.

Vsi novi pisani obrazi, ki so čez leto spali, so v jesenskem popoldnevu zasijali v vsej svoji lepoti in strahoti. Med seboj so se tudi pomerili na tekmovanju v treh kategorijah. Tako smo izbrali najlepši čarovniški klobuk, najgrši čarovniški nos in najlepšo čarovnico med vsemi na plesu.

Tovrstno čarovniško rajanje je v Mladinskem centru Celje zdaj že tradicionalno in ga lahko pričakujemo tudi naslednje leto. Kaj se bo kuhalo in pletlo takrat pa za zdaj ostaja še skrivnost. Odkrite skrivnosti iz letošnjega praznika čarovnic, si lahko ogledate v naši fotogaleriji ali na posnetku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=271]

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
177 queries in 0,991 seconds.