Citycenter Celje vabi vse neuveljavljene glasbene skupine k prijavam na Cityband 2022


V največjem nakupovalnem središču na Celjskem so tokrat, že 12. leto zapored, razpisali glasbeni natečaj »Cityband«, ki ostaja eden od najbolj znanih glasbenih natečajev v Sloveniji. Doslej se je nanj prijavilo že več kot 140 neuveljavljenih glasbenih skupin iz cele Slovenije. Nekatere celo večkrat, kar potrjuje pomembnost tovrstnih priložnosti za mlade glasbenike. In da so mladi lahko inovativni ter glasbeno vztrajni tudi v težjih časih, se je izkazalo v preteklem letu, ko se je kljub epidemiji in ukrepom na natečaj prijavilo rekordno število glasbenih skupin, in sicer kar 21. Cityband daje priložnost vsem glasbenim zvrstem, od narodno-zabavnih melodij do hard rocka, saj je njegov moto, da  glasba ne pozna meja .

Prijave na Cityband možne do konca maja

Prijave na natečaj Cityband 2022 so odprte do 31. maja 2022, in sicer preko spletne prijavnice, ki je dostopna na Citycentrovi spletni strani. Nanj se lahko prijavijo še neuveljavljene glasbene skupine (skupine, ki še nimajo javno izdane ene ali več skladb na kateremkoli nosilcu zvoka) in si preko tega natečaja zagotovijo javni nastop ter se predstavijo pred občinstvom in osvojijo eno od privlačnih nagrad.

Zmagovalca Cityband 2022 predskupini na koncertu Hamo & Tribute 2 Love s simfoniki

Že tradicionalno bo namreč natečaj dobil dva zmagovalca. Prvega bo izbrala strokovna komisija (član zasedbe Hamo & Tribute 2 Love, Tone Kregar, Peter Tovornik in Rok Drobež) in bo prejel dva snemalna dneva v profesionalnem studiu. Drugega zmagovalca pa bodo določili poslušalci (glasovanje na facebook strani Citycentra Celje), ta bo prejel darilne bone Desetak v vrednosti 500 eurov. Oba zmagovalca bosta nastopila kot predskupini na velikem akustičnem koncertu Hamo & Tribute 2 Love s simfoniki pod taktirko Petra Tovornika, ki bo v Citycentru Celje v četrtek, 30. 6. 2022.

Cityband odskočna deska številnim obetavnim glasbenikom

V preteklih 11-ih letih se je izkazalo, da so se na natečaj prijavile glasbene skupine, ki so danes prepoznavne na slovenski glasbeni sceni, ne glede na to ali so prejele naziv Cityband ali ne. Velja omeniti skupine Lumberjack, Joker Out, Hogminister, Ansambel Greh in nenazadnje skupino LPS, letošnje zmagovalce Eme. V želji, da mladi pokažejo svojo inovativnost in trud, vabijo k prijavam na natečaj vse glasbene ustvarjalce, ne glede na glasbeno zvrst.