Dan ljubezni v korona času na OŠ Frana Kranjca

23. 05. 2020 11:01

Kljub vsem omejitvam so na Osnovni šoli Frana Kranjca izvedli Dan ljubezni.

Danes, 23. maja zvečer, bo po vsej Sloveniji že osmo leto zapored odmevala pesem Dan ljubezni. Zimzelena pesem bo uglasila našo deželo v imenu ljubezni do glasbe, prijateljstva in ljubezni kar tako.

Ta dan bodo po vsej Sloveniji zaigrali, zapeli in zaslišali v en glas pesem Dan ljubezni skupine Pepel in kri, ki se je že v letu 2013 pridružila na osrednjem prizorišču v Logatcu, saj je bil prvi dan ljubezni posvečen temu, da so obeležili 100-letnico tamkajšnjega pihalnega orkestra. Dan ljubezni je pobuda, da bi se ljudje vrnili k svojim prvinskim vrednotam in da bi skozi prizmo ljubezni pogledali na dogajanje okoli sebe, se poenotili. Vse preveč je besed, ki zaidejo s poti in slabih novic, ki nas vodijo narazen. Zato mi raje povemo z glasbo.

Dan ljubezni včeraj tudi na OŠ Frana Kranjca

“V petek, 22. maja 2020, smo se učenke in učenci prve triade in zaposleni na OŠ Frana Kranjca Celje, pridružili vseslovenskemu dnevu »Dan ljubezni 2020« in smo skupaj zapeli zimzeleno popevko. S tem smo pokazali, da je pesem tista, ki nas povezuje, nam daje upanje in odpira pot naprej, ter da je ljubezen tista, ki nas združuje,” je dejala učiteljica Mateja Lajh.

M.L., foto: OŠ Frana Kranjca

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 5,856 seconds.