“Dan ljubezni” na OŠ Frana Kranjca


Minuli petek so se tudi učenke, učenci in zaposleni na OŠ Frana Kranjca Celje pridružili 9. vseslovenskemu dnevu »Dan ljubezni 2021« in skupaj zapeli zimzeleno popevko.

23. maja 2021 je že deveto leto zapored pesem uglasila našo deželo v imenu ljubezni do glasbe, prijateljstva in ljubezni kar tako. Ta dan so po vsej Sloveniji zaigrali, zapeli in zaslišali pesem Dan ljubezni skupine Pepel in kri, ki se je že v letu 2013 pridružila na osrednjem prizorišču v Logatcu. Prvi dan ljubezni je namreč bil posvečen obeležitvi 100. obletnice tamkajšnjega pihalnega orkestra. Dan ljubezni je pobuda, da bi se ljudje vrnili k svojim prvinskim vrednotam in da bi skozi prizmo ljubezni pogledali na dogajanje okoli sebe in se poenotili. Vse preveč je besed, ki zaidejo s poti in slabih novic, ki nas vodijo narazen.

“V tem stresnem času, ko smo morali življenje postaviti na nove temelje, ko smo dneve preživljali v strahu in ločeni od ljudi, ki jih sicer radi srečujemo, je ljubezen še pomembnejša. Prinaša upanje, optimizem in občutek človeške bližine, ki ga vsi tako zelo potrebujemo. Ljubezen ne pozna socialne distance, ne potrebuje mask in noben virus je ne more premagati. Zato je prav, da smo zapeli še glasneje in še odločneje. Prav je, da smo povzdignili svoj glas ljubezni v dar, vsak zase in vsi skupaj.

Združevanje in prepevanje letos ni bilo mogoče v taki obliki kot prejšnja leta. A to ni utišalo naših src, ki jih lahko uglasimo v razredu, avli, kuhinji, pisarni, na igrišču. Prijateljstvo je poleg ljubezni tisto, ki nas vodi v življenju po pozitivni poti in z njima je marsikateri dan lažji in lepši. Prijateljstvo je tisto, ki nas spremlja že od malih nog in marsikdo od nas gre ob dnevih, ko je težko vstati, težko oditi v šolo ali službo, lažje novim izzivom naproti, ker ga na tej poti spremljajo ljudje, ki jim rečemo prijatelji,” so ob tem dogodku zapisali na OŠ Frana Kranjca Celje.

M.L., foto: OŠ Frana Kranjca