Debaterji GCC iz Vietnama s tremi zlatimi medaljami

07. 07. 2017 07:07

Zadnji teden v juniju je v Vietnamu na svetovnem tekmovanju v debatiranju sodelovala tudi ekipa Gimnazije Celje – Center, ki se je tovrstnega srečanja udeležila prvič. 

Dijaki so se skupaj z mentorico, prof. Valerijo Zorko, uvrstili na 6. mesto med evropskimi ekipami in si prislužili povabilo na srečanje najboljših ekip tekmovanja, ki bo jeseni na prestižni ameriški univerzi Yale.

Irena Gerlj, Aljaž Primožič, Mitja Suvajac, Nina Lana Vidmar, Alen Pokupec in Lana Vincelj so se  s približno 2000 mladimi iz 40 držav pomerili v  različnih kategorijah na temo Unlikely world (Neprijazen svet), in sicer v pisanju eseja, v poznavanju šestih različnih področij v obliki testa in skupinskega sodelovanja in debati.

Uspeh tudi v posamičnih debatah

Izvrsten posamičen dosežek je uspel Mitji Suvajacu, ki se je uvrstil v zaključno debato, med 8 izbranih govorcev, ki so nastopili pred vsemi udeleženci.

Zastopal je slovenske barve in več kot odlično predstavil svojo šolo, saj je bil eden izmed dveh, katerima materni jezik ni angleščina. Mitja je osvojil tudi zlato medaljo v Scholar’s Challenge na področju umetnosti.

Tri zlate medalje

Najboljša posameznica šole je postala Irena Gerlj, ki se je uvrstila na visoko 175. mesto med vsemi udeleženci. Poleg Alena Pokupca in Mitje Suvajaca si je prislužila zlato medaljo v debati, srebro je osvojila še v kategoriji šestih področjih osvojila in v pisanju eseja, kjer sta srebro osvojila še Alen Pokupec in Nina Lana Vidmar.

Celjani v glavnem mestu Vietnama niso bili edini predstavniki Slovenije, saj so našo državo zastopali še učenci in dijaki iz Brežic, Novega mesta, Ljubljane in Maribora. Ekipi z II. gimnazije Maribor sta na tekmovanju zasedli odlično 1. in 2. mesto med evropskimi udeleženci.

*na sliki z leve: Lana Vincelj, Aljaž Primožič, Mitja Suvajac, Alen Pokupec, Irena Gerlj in Nina Lana Vidmar

pivo-cvetje-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 0,671 seconds.