Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center na tekmovanju v Zagorju kot najboljši dekliški pevski zbor


DPZ_Zagorje2016_1Dekliško petje ima na Gimnaziji Celje – Center že dolgo tradicijo, ki šolski kulturni utrip dopolnjuje že več kot štiri desetletja. Številnim dosežkom s tekmovanj in festivalov v Sloveniji in tujini, se je 6. aprila pridružilo še zlato priznanje z odliko, ki so ga dekleta in njihov umetniški vodja, prof. David Preložnik, prejele na 25. državni reviji otroških in mladinskih pevskih zborov Zagorje 2016, ob tem pa še tri posebna priznanja – za najboljši dekliški pevski zbor letošnjega tekmovanja, za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi (Andrej Makor: Dobro jutro mamica) in za najboljšo izvedbo sodobne skladbe (Damijan Močnik: Acclamatio).

S tem so pevke še enkrat potrdile, da Dekliški pevski zbor GCC sodi med najboljše tovrstne sestave v Sloveniji in Evropi ter stopile v sklepni del pestre sezone polne projektov in turnej, ki jo bodo skupaj s fantovsko zasedbo FaVoZa in skupino The Šlagers tudi uradno zaokrožile na Pomladnem koncertu, ki bo v čast prazniku Mestne občine Celje in 25. obletnici samostojne Slovenije zazvenel v četrtek, 21. 4., ob 19. uri, v Narodnem domu Celje.

Med srednješolskimi zbori se je kot drugi predstavnik Celja na zagorski reviji z zlatom odel tudi Mladinski pevski zbor I. gimnazije v Celju, sicer pa je na letošnji reviji nastopilo kar 53 otroških in mladinskih pevskih zborov.

DPZ_Zagorje2016_2

Zbor v tem šolskem letu šteje več kot 50 pevk, poleg zlatega priznanja iz Zagorja, pa je potrebno omeniti še 2. mesto v kategoriji enakoglasne mladinske zasedbe z Mednarodnega pevskega festivala Malta 2015, kamor so dekleta potovale oktobra, odmevne praznične koncerte v Velenju, Žalcu in Celju, tradicionalni novoletni koncert, koncert ob kulturnem prazniku v Murski Soboti in več kot 15 nastopov, ki so jih večinoma izvedle skupaj z ostalimi glasbenimi zasedbami GCC, ki dajejo šoli in njenemu živahnemu kulturnemu življenju edinstven prizvok.

GCC je tudi ponosna nosilka Kulturna šola 2015-2020, ki ga je v lanskem letu prejela kot edina srednja šola v Sloveniji.

marko-ramljak-polsi-klik