Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center osvojil visoka priznanja na mednarodnem pevskem festivalu na otoku Jersey


Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center, ki ga vodi prof. Barbara Arlič Kerstein, je na mednarodnem zborovskem tekmovanju Jersey 2011, ki je od 6. do 9. oktobra 2011 potekalo na britanskem otoku Jersey, osvojil 3 priznanja.

Dekleta so v kategoriji ženskih zasedb osvojile 1. mesto, v kategoriji komornih zasedb, kjer se je predstavilo 16 pevk, 2. mesto, strokovna žirija pa je skladbo Vöra bije v priredbi Radovana Gobca nagradila s priznanjem za najboljšo izvedbo ljudske skladbe na celotnem tekmovanju.

Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center deluje že več kot 3 desetletja, zadnjih 15 sezon pod umetniškim vodstvom prof. Barbare Arlič Kestein. V zboru prepeva 50 deklet, z uspehi in dosežki na številnih tekmovanjih po vsej Evropi pa se sestav uvrša med najboljše tovrstne zasedbe na naših in tujih tleh.

Tudi sicer je zborovska glasba na GCC zelo popularna, saj ob dekliškem pevskem zboru na šoli delujeta tudi dve fantovski zasedbi – FaVoZa, ki združuje sedanje dijake GCC in se novembra odpravlja na prvo mednarodno turnejo na Malto ter priljubljena zasedba Oktet 9, v katerem prepeva 10 nekdanjih dijakov šole.

t: I. M. f: arhiv GCC