Delovni zaključek vseh celjskih krožkov v Muzeju novejše zgodovine Celje

18. 06. 2015 08:56

zakljucek_krozkov_ooz_celjePo sloganom “Naši otroci so naša prihodnost” so se Mestna občina Celje, Območno obrtno-podjetniška zbornica Celje in celjske osnovne šole odločili, da podprejo prizadevanja v skupni nalogi, da otroke čim bolj pripravijo na življenje po končanem izobraževalnem procesu.

Z udeležbo na krožek Ustvarjalni, podjetni in inovativni učenci slednji na zabaven, aktualen, inovativen način, pod mentorstvom učiteljic in učitelja, podjetnikov in obrtnikov ter strokovne podpore OOZ Celje, pridobivajo dodatna znanja in veščine poleg osvajanja vsebin v osnovnošolskem izobraževanju. Na področju Mestne občine Celje se je v krožek vključilo 72 učencev, štiri šole, osem mentorjev iz šol in dve iz OOZ Celje in sicer: Martina Rečnik in mag. Tatjana Štinek.

Uspešno in zanimivo šolsko leto so učenci skupaj z zgoraj omenjenimi okronali z obiskom Obrtne ulice v Muzeju novejše zgodovine Celje, kjer jih je najprej pozdravila direktorica muzeja mag. Tanja Roženbergar. V nadaljevanju je predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje Miran Gracer nagovoril prisotne učence, mentorje in ostale povabljene. Demonstratorji – upokojeni obrtniki, so učencem predstavili svoje poklice v živo: frizer, modistinja, krojač, urar, zlatar, čevljar in farmacevt. Demonstratorji so ob koncu izpostavili, da tako radovednih in zainteresiranih učencev še niso sprejeli v Obrtni ulici in da so veseli, da so lahko odgovarjali na števila vprašanja.

Učencem je bil zaključek izredno všeč, ker je bilo to zanje nekaj novega in zanimivega ter da so demonstratorji odlično predstavili svoje delo. Eden izmed staršev, ki je spremljal svoji dve hčerki, je izjavil, da je krožek res izredno zanimiv, v veselje otrok in da je vesel, da se je danes lahko pridružil obisku v Muzeju. Zadovoljni udeleženci zaključka so zapustili Obrtno ulico polni novih vtisov in v želji še po podobnih dogodkih.

Interes po vključitvi v krožek in nadaljevanju dela je po podatkih OOZ Celje zelo velik tako s strani šol, mentorjev, staršev, predvsem pa učencev. Zelo pomembno pa je, da ta interes podpira tudi Mestna občina Celje in da se z veseljem vključujejo v izvajanje obrtniki in podjetniki. V izvajanje pa se bosta v novem šolskem letu priključili še dve osnovni šoli. Zato so se na OOZ Celje odločili, da bodo krožek predstavili širše – na Ulici obrti v sklopu MOSa, še prej pa bo vodja projekta mag. Tatjana Štinek OOZ Celje izvedla sestanek vseh vključenih šol za nadaljnje delo in usposabljanje novih mentorjev.

Vir in foto: mag. Tatjana Štinek

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
185 queries in 1,045 seconds.