Dijak ŠCC zmagovalec državnega tekmovanja iz arhitekturnega risanja v AutoCadu

06. 04. 2019 07:29

Gradbene šole iz Slovenije se z dijaki programa gradbeni tehnik že 10 let merijo v znanju iz arhitekturnega risanja v AutoCadu. Pobudo za izvajanje tekmovanja so šole dobile od partnerske šole iz Italije, slovenske srednje šole: Državni tehniški zavod Žiga Zoisa Trst. Preko te šole se najboljši trije dijaki iz Slovenije uvrstijo na državno tekmovanje italijanskih gradbenih šol.

Državno tekmovanje je letos potekalo na Srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja, Šolskega centra Celje. Naloge, ki se pripravljajo po zgledu mednarodnih tekmovanj, so od dijakov zahtevale veliko znanj z arhitekturnega področja, ki se največ uporablja v projektivnih birojih.

dsc_5808Po nekaj letih je bila Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja ponovno uspešna. Dijak četrtega letnika Adrijan Vrečun je pokazal največ znanja, drugi ja bil Alen Granda iz Srednje gradbene šole in gimnazije Maribor. Tretji se bo tekmovanja v Italiji v mestu Rovereto udeležil Primož Zore iz Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole, Šolskega centra Novo mesto. Nagrade za najboljše dijake je prispevalo podjetje CGS Labs.

Na šoli so se uspeha njihovega dijaka zelo razveselili. Adrijan je ob rednem pouku AutoCAD-a vestno obiskoval še krožek Arhitekturno risanje z AutoCAD-om, kjer je pridobil dodatna znanja. Z odličnim rezultatom v je dokazal, da na Srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja dijakom posredujejo kvalitetna znanja.

dsc_5830

I.P., foto: ŠCC

vecer-crnega-humorja-celje-klik

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 0,796 seconds.