Dijaki celjske KER zbrali sredstva za kolega na vozičku


Dijaška skupnost Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo je v ponedeljek, 17. aprila, pripravila dobrodelni koncert z naslovom Nariši nov dan. Na njem so zbirali prostovoljna sredstva za dijaka, ki ga je nesreča aprila 2022 prikovala na invalidski voziček. Dijaška skupnost SŠ KER je na koncu zbrala 1.920 evrov prostovoljnih prispevkov.

Narodni dom je bil poln; foto: KER

Na koncertu, ki sta ga povezovala Andraž Pušnik in Maj Zabukovnik, so nastopili Šolski band Eruption pod mentorstvom Metke Jagodič Pogačar, Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje pod mentorstvom Matevža Pušnika in glasbena skupina Šansonet, ki jo sestavljajo nekdanji dijaki Šolskega centra Celje.

Koncerta sta se udeležila tudi svetovalka predsednice Republike Slovenije, mag. Tatjana Bobnar, ki je zbranim prebrala pismo predsednice, dr. Nataše Pirc Musar, s katerim se je dotaknila aktualnih dogodkov v Celju, predvsem pa je izpostavila dobra dela in pohvalila prizadevanje mladih, ki uresničujejo pozitivne cilje. Dijaški skupnosti je besede zahvale in pohvale namenil tudi podžupan Mestne občine Celje, Uroš Lesjak.

Občinstvo je na koncu ob aplavzu tudi vstalo; foto: KER

Ravnateljica Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, dr. Anita Laznik, je dijakom ob koncu večera čestitala za trud, ki so ga vložili v organizacijo in izvedbo dogodka, in se jim obenem zahvalila, da šolski dijaški slogan »KER ustvarjamo prihodnost« uresničujejo s takšnimi dejanji na najlepši možni način, tj. da gledajo s srcem in da so skupnost, ki ne izključuje, ampak je proaktivna v skrbi za sočloveka.

Večer se je zaključil s pesmijo Tople oči Nine Pušlar, ki so jo skupaj izvedli šolski band Ereuption in Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje.