Dijaki Gimnazije Celje – Center na državnem tekmovanju iz nemškega jezika osvojili 6 zlatih in 8 srebrnih priznanj

12. 03. 2013 20:09

V četrtek, 14. 2. 2013, je v Celju potekalo državno tekmovanje v znanju nemškega jezika za dijake drugih in tretjih letnikov. Tekmovanja se je udeležilo 182 tekmovalcev iz cele Slovenije, med njimi tudi osem dijakov z Gimnazije Celje – Center, sicer gostiteljice tekmovanja, ki so dosegli odlične rezultate.

Drugošolec Žan Augustinčič je v kategoriji B (nemščina kot drugi tuji jezik) zasedel odlično 3. mesto v državi in prejel zlato priznanje. To je tudi obenem tudi najvišja uvrstitev na Celjskem. Zlato priznanje je v tej kategoriji prejela tudi drugošolka Marina Gabor, njun uspeh pa so s srebrnimi priznanji dopolnile še drugo- in tretješolke Ana Marija Pušnik, Maša Petan, Adna Huseinbegović, Ana Kovač, Kaja Rabuza in Tamara Ibrić, mentorji tekmovalcev pa so bili profesorji Marjana Turnšek, Romana Padovnik Rajšter in Bojan Kostanjšek.

Gimnazija Celje – Center, na kateri se v treh programih šola nekaj manj kot 1000 dijakov, tudi sicer sodi med tiste slovenske srednje šole, ki se lahko pohvalijo z odličnimi rezultati na tekmovanju iz tujih jezikov. Ti na GCC zasedajo prav posebno mesto, saj redni pouk prvega in drugega tujega jezika (angleščina, nemščina in španščina) dopolnjujejo tudi s pestrim naborov izbirnih jezikov, ki se jih lahko dijaki učijo v drugem in tretjem letniku.

Prav tako za dijake, ki so uspešni na tem področju, redno prirejajo jezikovne tabore, gostijo različne tuje profesorje in goste, se vključujejo v številne evropske projekte in vsako leto ob svetovnem dnevu poezije organizirajo odmeven literarno-koncertni večer vezan na enega izmed tujih jezikov, ki se poučujejo na šoli. Letošnje leto bo to ruščina, ki bo na prvi pomladni dan, 20. 3., ozaljšana s plesom in glasbo, na večeru In zlata ribica je rekla, ob 19. uri zazvenela na odru Narodnega doma v Celju.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,705 seconds.