Dijaki Gimnazije Lava odlični v podjetništvu

11. 12. 2017 07:19

Dijaki 2. letnika tehniške gimnazije so letošnjo jesen v Inkubatorju savinjske regije obiskovali zanimiva predavanja ter delavnice, ki so jih vodili strokovnjaki iz gospodarstva, o podjetniških idejah, prototipiranju, pitchingu, skratka o tem, kako priti od podjetniške ideje do končnega produkta.

podjetnistvo_gimnazija_lava_december_2017_skupinaNovembra so bili povabljeni na zaključno prireditev SIA 2017 v ABC HUB v Ljubljano. Tam so najprej poslušali razgovor s strokovnjaki iz gospodarstva in negospodarstva o startup podjetjih in korporacijah. Na koncu je 6 finalnih ekip predstavljalo svoje podjetniške ideje, ki so morale temeljiti na poslu, podjetnosti, kvaliteti življenja in socialni vključenosti.

Ocenjevalna komisija najbolje ocenila ekipo, ki je predstavila razvoj računalniške naprave, imenovane Slepi asistent. Zmagovalci Boris Savkovič, Aljaž Vizjak, Matjaž Vuherer, Tara Filčič in Gašper Lončar so dobili nagrado 500 evrov ter potovanje za enega izmed članov v podjetniški inkubator na Dunaj.

podjetnistvo_gimnazija_lava_december_2017_skupina_2V sredo, 6. decembra, pa je v Barbarini dvorani Knežjega dvorca v Celju potekala zaključna prireditev, kjer so nekatere ekipe predstavile svoje ideje in zamisli. Tričlanska komisija je temeljito izprašala sodelujoče dijake ter razglasila najboljše tri ekipe, ki so prejele brezplačno uporabo prostorov in infrastrukture Inkubatorja savinjske regije v Celju. Tudi tokrat so dijaki Gimnazije Lava posegli po najvišjih mestih.

  1. mesto je osvojila ekipa z idejo SelfSound, ki so jo sestavljali Matic Absec, Filip Ratkajec, Jaka Kedačič in Patrik Praprotnik (vsi Gimnazija Lava).
  2. mesto je osvojila ekipa SpineLabs, ki so jo sestavljali Tomaž Rejc Zagožen, Žan Vengust, Luka Komplet (vsi dijaki Srednje šole za strojništvo mehatroniko in medije) ter Jaka Baš (Gimnazija Lava).
  3. mesto je osvojila ekipa Slepi asistent v sestavi Boris Savkovič, Aljaž Vizjak, Matjaž Vuherer, Tim Lenarčič, Tara Filčič in Gašper Lončar.

Peter Juvančič

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 0,723 seconds.