Kajuhovci letos osvojili 101 državno priznanje iz naravoslovja


Dijaki I. gimnazije v Celju so bili tudi v letošnjem šolskem letu sila uspešni na državnih tekmovanjih v naravoslovnih predmetih, saj so osvojili kar 41 zlatih in 60 srebrnih priznanj ter (zaenkrat) eno pohvalo z mednarodnega tekmovanja.

Mentorji so skupaj z ravnateljem podelili priznanja na slavnosti prireditvi 12. 6. v dvorani Gimnazijka. Dijaki so tekmovali na naslednjih področjih: naravoslovje, fizika, astronomija, kemija, biologija (biologija, sladkorna bolezen, ekokviz, flora), informatika (bober, programiranje), matematika (matematika, logika, razvedrilna matematika in finančna matematika) in šah.

Letos je kar 9 dijakov prejelo dve ali več zlatih priznanj: David Opalič, Klara Drofenik, Ana Opalič, Luka Horjak, Beno Učakar, Maša Smajila, Špela Polak, Jan Žekar in Timen Stepišnik Perdih.

Kajuhovci pa so se uvrstili tudi na naslednja mednarodna tekmovanja: Romanian Masters of Mathematics (David Opalič in Luka Horjak), Evropska dekliška matematična olimpijada (Ana Opalič, Špela Polak in Klara Drofenik – pohvala), Mednarodna matematična olimpijada (David Opalič in Luka Horjak), Srednjeevropska matematična olimpijada (David Opalič in Luka Horjak) in Biološka olimpijada (Maša Smajila). Večina mednarodnih preizkušenj bo poleti.

Kakor je na podelitvi priznanj izpostavil ravnatelj, dr. Anton Šepetavc, je to res vrhunski rezultat kajuhovcev. Rezultat je sicer primerljiv z lanskim, ko so dijaki osvojili 40 zlatih in 60 srebrnih priznanj.

Za popestritev med podelitvijo so poskrbeli glasbeniki: Miha Ambrož, Rene Ratej, Tilen Teržan, Saša Jovanović, Iza Leskovšek,Tim Šlosar in Meta Kočevar.

sola-voznje-polsi-klik