Dijaki predšolske vzgoje GCC najmlajše navdušili z gledališko predstavo: Špela, pospravi! (foto in video)


spela_pospravi_1Sredi tedna je v Osrednji knjižnici Celje, v knjižnici pri Mišku Knjižku, potekala avtorska gledališka predstava dijakinj in dijakov 3. h letnika predšolske vzgoje Gimnazije Celje – Center, z naslovom Špela, pospravi!. Številnim najmlajšim so prikazali simpatično predstavo, ki je nastala pod mentorstvom Suzane Tovornik, Tanje Bračun, Jasmine Timnik-Kerš in Sandre Jazbec.  

Gledališka predstava “Špela, pospravi!”, ki nosi podnaslov pospravila sem za seboj, škrat izgini zdaj takoj!“, skozi ubesedeno igro in glasbene vložke otroke uči, da morajo ubogati starše in pospravljati za sabo, sicer jih obiščejo nagajivi škrati. Obiske škratov je doživljala Špela, ki ni za seboj pospravljala postelje, brisače v kopalnici, posode v kuhinji, čevljev, itd. Na srečo so bile v predstavi tudi vile, ki so Špeli hitro pomagale najti rešitev. Špela je upoštevala navodila staršev in pričela pospravljati za seboj – in v tistem trenutku so škratje izginili.

spela_pospravi_2

Predstavo so dijaki v mesecu februarju predstavili že v Hermanovem brlogu, ko so namesto pouka dan posvetili otrokom kar štirih Celjskih vrtcev – vrtcu Zarja, Anice Črnejeve, Tončke Čečeve in tudi vrtcu Levček, ki se je za predstavo pripeljal vse iz Velenja. Kakor tam, so tudi v celjski knjižnici doživeli bučen aplavz in v zahvalo so najmlajšim obiskovalcem in njihovim spremljevalcem po končani predstavi še enkrat prikazali celotno koreografijo s petjem.

spela_pospravi_3

Zagotovo lahko pohvalimo odlično delo dijakinj in dijakov ter seveda njihovih mentorjev, ki so skozi igro številnim malčkom in njihovim staršem posredovali pomembno sporočilo. Slednje v prvi vrsti zagovarja pomen otrokovih dolžnosti, prvih korakov k razvoju v odgovorne in srečne ljudi.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku, v video posnetku pa si lahko ogledate nekaj utrinkov s predstave.

[simpleviewer width=100% height=700 id=778]

v/t/f: eH

polovicka_celje_klik