Dijaki prostovoljci s toplim nastopom zaključili letošnje prostovoljstvo v Domu ob Savinji


Dijaki Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje vsako leto s svojim prostovoljstvom nudijo pomoč starejšim v celjskem domu upokojencev – Domu ob Savinji.

Uporabniki Doma ob Savinji so z veseljem prisluhnili programu; vir foto: SZKŠC

Konec prejšnjega meseca so za stanovalce, uporabnike dnevnega centra, prostovoljce, zaposlene ter preostale obiskovalce pripravili sproščeno prireditev v namen zaključka prostovoljstva.

Na začetku so dopoldne prisrčno, razigrano in zabavno popestrili otroci z vzgojiteljicama iz vrtca Anice Črnejeve. Program so s svojimi pevskimi točkami popestrili člani GLasbenega krOGa SZKŠC oz. GLOG-ovci. Na kahonu jih je spremljal Gašper Gobec, 2. c, na saksofonu Vito Nick Modic, 1. d., za organizacijo in mentorstvo sta poskrbela prof. Danijel Berden in prof. Peter Čepin Tovornik, vse skupaj pa je povezovala moderatorka Lana Šumak, 1. kta.

Na prireditvi sta nekaj vzpodbudnih besed v zahvalo in za nadaljnje sodelovanje namenila direktorica doma Bojana Mazil Šolinc ter koordinatorica prostovoljstva v Domu ob Savinji Celje Katja Krivec.

Dijakinja Lana Šumak je ob tem zapisala: “Lepo je bilo skupaj pričarati nasmehe na obraz in vsaj za nekaj trenutkov zopet pričarati iskre v očeh ter s skupnimi močmi ustvariti še en čudovit spomin.”