Dijaki ŠC Celje pobirajo žogice na mednarodnem namiznoteniškem prvenstvu za športnike invalide v Laškem


Od srede, 8. maja, do sobote, 11. maja, poteka v Laškem mednarodno odprto prvenstvo v namiznem tenisu za športnike invalide. Organizatorjem tekmovanj so na pomoč priskočili tudi dijaki vseh petih šol Šolskega centra Celje, ki na prvenstvu sodelujejo kot pobiralci žogic.

Prostovoljstvo je danes v sodobni družbi ena od oblik medčloveške pomoči in sodelovanja. In da je prostovoljstvo na Srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja že tradicija, pa je že kar samoumevno. V sredo, 8. maja, so namreč kot pobiralci žogic sodelovali na mednarodnem namiznoteniškem turnirju za športnike invalide v Laškem, ki ga organizira Zveza za šport invalidov Slovenije.

Dijaki so bili vidno presenečeni, ko so videli, kaj zmorejo športniki invalidi, vsak s svojo hibo, a z močno voljo. Naloga organizacij, ki skrbijo za športnike invalide, je tudi zagotavljanje možnosti za zdravo in polno življenje invalidov. Pri tem so humani medsebojni odnosi tisto, kar daje tem aktivnostim posebno vrednost. In tega se zavedamo tudi na Šolskem centru Celje. Dijaki, ki bodo kmalu odločilno vplivali na dogajanje v naši družbi v prihodnosti, tudi invalidov, si na ta način izoblikujejo lastna stališča o dogajanju okrog sebe, športniki invalidi pa jim dokazujejo, da so omejitve zgolj v naših glavah.

sc-celje-lasko-kolaz