Dijaki Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti na tekmovanju za naj vrtnarski nasad osvojili prvi dve mesti


Minulo sredo je pod okriljem Konzorcija biotehniških šol in Zavoda za ohranjanje kulturne dediščine Bled, potekalo drugo državno tekmovanje za naj vrtnarski nasad.

Na njem so s svojimi vrtnarskimi stvaritvami zelo uspešno nastopili dijaki Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

Tekmovanja se je udeležilo 11 ekip iz slovenskih vrtnarskih šol ter 2 ekipi iz partnerske šole Arboretum Opeka iz Hrvaške. Potekalo je na čudoviti lokaciji blejskega gradu, organizatorjem in tekmovalcem je nekoliko zagodlo le vreme, saj je ves čas rahlo deževalo.

Kot je zapisala Romana Špes na FB profilu Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti, sta njihovi dijakinji 2. C oddelka, Zala Golavšek in Lamia Kukić, z mentorico ga. Ano Sotošek, osvojili 1. mesto, dijakoma njihove šole pa je pripadlo tudi 2. mesto, in sicer Anžetu Zavrlu in Saši Uduč z mentorico ga. Romano Špes. Odlično sta se odrezala tudi dijaka 3. letnika, Miha Stropnik in Polona Strožič z mentorjem g. Emilom Špesom.

Vir foto: FB profil Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti
Sodelovale so naslednje šole: BC Naklo, Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Šolski center Ptuj, Grm Novo Mesto – center biotehnike in turizma ter Srednja škola Arboretum Opeka Marčan iz Vinice na Hrvaškem.
Vir foto: FB Mirko Kunšič

Na razglasitvi, ki so se je udeležili tekmovalci, njihovi mentorji in strokovni sodelavci, so navzoče nagovorili direktor BC Naklo dr. Marijan Pogačnik, župan Občine Bled Anton Mežan in direktorica Zavoda za kulturo Bled mag. Lea Ferjan.

Vir foto: FB profil Mirka Kunšiča