Dijaki Šolskega centra Celje na obisku v predsedniški palači

14. 02. 2018 13:12

V začetku februarja so dijaki treh šol Šolskega centra Celje, ki sodelujejo v projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, in sicer Gimnazija Lava, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije ter Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, obiskali predsedniško palačo in Hišo EU.

Z mentoricami so  v duhu povezovanja in združevanja utrjevali tudi  povezanost dijakov na Šolskem centru Celje.

dijaki_scc_hisa_evrope_februar_2018Obisk so začeli z ogledom predsedniške palače, kjer smo veliko izvedeli o protokolu in delu predsednika. Nato smo se udeležili pogovora na temo poklicev prihodnosti, ki ga je gostil predsednik republike Borut Pahor v okviru 3. kariernega dne, ki ga pripravlja Zavod Nefiks. Predstavili so se nam zanimivi gostje in nam predstavili poklice, ki jih opravljajo in nas navdušili s svojo karizmo in življenjskimi zgodbami. Dijake je s svojo zanimivo življenjsko zgodbo najbolj navdušil Matic Vizjak.

V drugem delu ekskurzije smo obiskali Hišo EU. Dijaki so s pomočjo interaktivne predstavitve Doživi Evropo spoznali delo evropskih institucij, organov EU in izvedeli, kako EU vpliva na njihovo vsakdanje življenje.

Domov smo se vračali polni novih vtisov ter uporabnih in koristnih informacij za nadaljnje ustvarjanje in kreiranje samostojne kariere.

pahor-sccelje

AL

iskrena-spoved-polsi-vojnik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
175 queries in 0,932 seconds.