Dijakinja Maruša Turnšek prva celjska nominiranka za študij na New York University v Združenih arabskih emiratih

17. 02. 2014 10:53

dijakinja marusa abu dhabi 1New York University (NYU) iz Združenih držav Amerike sodi med eno najbolj znanih visokošolskih ustanov na tem svetu, kjer posebno pozornost posvečajo mednarodnemu sodelovanju ter ustvarjanju novih priložnosti za sodoben študij 21. stoletja. V okvir teh prizadevanj sodil tudi njihova univerza, ki so jo osnovali v sodelovanju z arabskim emiratom Abu Dhabi, kamor vsako leto sprejmejo 250 študentov iz celega sveta, pred tem pa za 400 izbrancev organizirajo t. i. vikend kandidatov (candidates weekend).

Letošnje leto je bila nanj povabljena tudi Maruša Turnšek, dijakinja 4. letnika Gimnazije Celje – Center, ki je tako postala prva celjska srednješolka, ki jo je doletela ta čast. Na novembrski razpis NYU se je prijavilo 15.000 mladih, iz Slovenije so na srečanje, ki je v Abu Dhabiju potekalo med 6. in 9. februarjem, poleg Maruše, povabili še makedonsko dijakinjo Evgenijo Filipovo iz Maribora, so še sporočili z Gimnazije Celje – Center.

dijakinja marusa abu dhabi 2

Štiridnevno druženje izbrancev v Abu Dhabiju je bilo v znamenju predstavitve fakultete in njenih študijskih programov, intervjujev, delavnic in druženja mladih intelektualcev s celega sveta, nekaj časa pa je bilo namenjeno tudi turističnim ogledom bogatega emirata in njegove prestolnice.

Vir: Gimnazija Celje – Center

Foto:  arhiv GCC in Katarina Tadina

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
174 queries in 1,203 seconds.