Dijakinje predšolske vzgoje Gimnazije Celje – Center za najmlajše pripravile predstavo Pepi izgubi hišico (video)


Sredi tedna se je v Osrednji knjižnici Celje odvijala glasbeno-gledališka predstava, ki nosi naslov Pepi izgubi hišico. Pripravile in odigrale so jo dijakinje 3. a razreda programa predšolske vzgoje Gimnazije Celje – Center pod vodstvom mentoric Barbare Arlič Kerstein, Špele Lužar in Mojce Šmit.

Knjižnica pri Mišku Knjižku, del Osrednje knjižnice Celje, kjer pripravljajo program za otroke, je že četrt ure pred predstavo bila polna smeha in pričakovanj najmlajših obiskovalcev knjižnice. Mladi radovedneži so si skupaj s starši ogledali glasbeno-gledališko predstavo o polžu Pepiju, ki govori o o neprestanem boju med dobrim in zlim, o dobrem in o zlobnem polžku. Slednji najde izgubljeno hišico dobrega polžka in mu jo skrije. Dobri polžek s pomočjo živalskih prijateljev išče hišico, ki jo tudi najde. Zgodba je resda preprosta, a govori o našem življenju, nauk se opira na rek “kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade“.

Utrinki glasbeno-gledališke predstave.

Zgodbo so ustvarile same dijakinje, zanjo so napisale besedilo, nato pa so pri predmetu ustvarjalno izražanje, ki združuje glasbo, ples in likovno vzgojo, ustvarile in dodelale predstavo. Z njo razveseljujejo otroke celjskih vrtcev, bolnice in številnih drugih vzgojno-izobraževalnih ustanov.

Mladi obiskovalci so uživali v izvrstni predstavi.

Poleg igralk v predstavi sodelujejo še pripovedovalka ter kar osem glasbenic na ksilofonih, piščalkah in ostalih inštrumentih, ki predstavo dodatno poživijo.

Vabljeni k ogledu spodnjega video prispevka, v katerem smo za izjavo prosili eno izmed treh mentoric, ki je zgodbo podrobneje opisala, povedala pa je tudi, kje si boste predstavo v prihodnjih dneh lahko ogledali.

v/t/f: Egon Horvat